l
voda
okyselené šťávou z jednoho citronu a oslazené podle chuti
Na ozdobu
šlehačka
Postup přípravy receptu
1
Sypké přísady v míse důkladně promícháme rukou. Vařečkou přimícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalejeme těsto na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15-20 minut do růžova. Necháme vychladnout.
2
Zatím uvaříme pudink ze sladkokyselé vody a obou pudinkových prášků. Na vychladlou placku rozložíme ostružiny, zalijeme pudinkem a necháme v chladnu stuhnout. Krájíme nožem namočeným ve studené vodě, zdobíme šlehačkou. (Místo ostružin můžeme použít jakékoliv ovoce a pod ovoce rozetřít oslazený tvaroh).
3
Jakkoliv složitě práce na tomto pamlsku vypadá, je jeho příprava jednoduchá, rychlá a úspěch bude zaručen!
tento recept jsem zkoušela,ale trochu jsem ho pozměnila malinový puding jsem nikde nenašla tak jsem použila normální vanilkový,přidala jsem tvaroh a dali jsme víc ostružin aby byly všude.Mohu přiznat že koláč u nás zmizel za chvíli :) a byl opravdu parádní :) :p
Lucka
|8. 9. 2013 21:03
chci se zeptat kolik té vody na ty dva pudinky , dala jsem podle receptu ale nějak mi to zhoustlo . :-(
Sisi
|20. 9. 2012 20:24
Naprosto fantastické..já nahoru dala normální vanilkový puding z mléka, ostružiny do něj zamíchala, aby byly "pod peřinou" všechny a nalila na piškot..mňam..snězený za hodinu komplet celý:-)
ali
|15. 6. 2012 13:42
Nikde v obchodě nemůžu najít malinový pudink...většinou mají jen vanilka, čokoláda, jahoda...Tak mě napadlo...myslíte, že by se místo pudinku daly ostružiny zalít dortovým želé? :-) děkuji za odpovědi