Korpus: žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené formy (kulatá nebo malý pekáček) a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Necháme korpus vychadnout.
2
Ostružinová náplň: do kastrolu dáme vodu, přisypeme ostružiny a podusíme asi 10-15 minut za občasného zamíchání. Ostružiny přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Odměříme, kolik máme ostružinové šťávy a případně ji doplníme vodou do 700 ml. Šťávu nalijeme do hrnce, osladíme dle vlastní chuti, ve 100 ml vody rozmícháme pudinky, které dle návodu svaříme v oslazené ostružinové šťávě. Hotový, ještě horký pudink nalijeme na korpus, rovnoměrně rozetřeme a necháme vychladit.
3
Smetanový krém: smetanu vyšleháme s cukry dotuha, vmícháme tvaroh a zlehka dobře promícháme. Pokud máme šlehačku s menším obsahem tuku, přidáme před šleháním ztužovač. Krém můžeme přisladit lžící moučkového cukru, záleží na chuti každého.
4
Na vychladlý ostružinový pudink natřeme krém a dáme do chladna, nejlépe do druhého dne odležet.
5
Dort před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie šlehačkou, ostružinami, čokoládovou přízdobou...