šálek
kuřecí maso
uvařené, jemně sekané (nebo vepřové)
0,50
šálek
jidášovo ucho
jemně sekané
1
lžíce
chilli česneková omáčka
0,25
lžíce
pepř mletý
0,33
šálek
bílý vinný ocet
0,33
šálek
bambus
nasekaný (z konzervy)
0,33
šálek
tofu
3
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
smíchaný s 6 lžícemi studené vody
1
ks
rozšlehané vejce
2
ks
jarní cibulka
0,50
lžíce
sezamový olej
1
lžíce
citronová šťáva
0,25
lžíce
sůl
0,25
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
1
Uveďte kuřecí vývar do varu. Přidejte sojovou omáčku, nasekané maso, houby a chilli česnekovou omáčku. Vařte několik minut.
2
Přidejte bílý pepř, bílý ocet, nasekaný bambus a tofu. Vařte několik minut.
3
Přilijte rozmíchaný solamyl s vodou, míchejte dokud polévka nezhoustne. Opět vařte několik minut.
4
Ochutnejte a dle uvážení přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Pokud máte rádi výraznější pálivou a octovou chuť, přidejte chilli česnekové omáčky a octa.
5
Za pomalého míchání pomalu přilévejte rozšlehané vejce. Počkejte půl minuty. Přidejte jarní cibulku a sezamový olej. Řádně povařte a odstavte.
6
Podávejte horké.
7
Původní recept jsem částečně upravil dle doporučení přítelkyně. Převzato z http://www.cooks.com.