• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
Napište svůj komentář k receptu

Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)

autor: janfai
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek drůbeží vývar
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 0,25
      šálek kuřecí maso uvařené, jemně sekané (nebo vepřové)
    • 0,50
      šálek jidášovo ucho jemně sekané
    • 1
      lžíce chilli česneková omáčka
    • 0,25
      lžíce pepř mletý
    • 0,33
      šálek bílý vinný ocet
    • 0,33
      šálek bambus nasekaný (z konzervy)
    • 0,33
      šálek tofu
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob) smíchaný s 6 lžícemi studené vody
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 0,50
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,25
      lžíce sůl
    • 0,25
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Uveďte kuřecí vývar do varu. Přidejte sojovou omáčku, nasekané maso, houby a chilli česnekovou omáčku. Vařte několik minut.
2
Přidejte bílý pepř, bílý ocet, nasekaný bambus a tofu. Vařte několik minut.
3
Přilijte rozmíchaný solamyl s vodou, míchejte dokud polévka nezhoustne. Opět vařte několik minut.
4
Ochutnejte a dle uvážení přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Pokud máte rádi výraznější pálivou a octovou chuť, přidejte chilli česnekové omáčky a octa.
5
Za pomalého míchání pomalu přilévejte rozšlehané vejce. Počkejte půl minuty. Přidejte jarní cibulku a sezamový olej. Řádně povařte a odstavte.
6
Podávejte horké.
7
Původní recept jsem částečně upravil dle doporučení přítelkyně. Převzato z http://www.cooks.com.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

Veganská ostrokyselá polévka

Veganská ostrokyselá polévka

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tessie | 23. 3. 2012 08:48

    Miluji jí <3 je vážně výborná

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bambus Bílý vinný ocet Chilli česneková omáčka Citronová šťáva Cukr Drůbeží vývar Jarní cibulka Jidášovo ucho Kuřecí maso Pepř mletý Rozšlehané vejce Sezamový olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

57
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
50
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
44
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
36
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact