• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
Napište svůj komentář k receptu

Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)

autor: janfai
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek drůbeží vývar
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 0,25
      šálek kuřecí maso uvařené, jemně sekané (nebo vepřové)
    • 0,50
      šálek jidášovo ucho jemně sekané
    • 1
      lžíce chilli česneková omáčka
    • 0,25
      lžíce pepř mletý
    • 0,33
      šálek bílý vinný ocet
    • 0,33
      šálek bambus nasekaný (z konzervy)
    • 0,33
      šálek tofu
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob) smíchaný s 6 lžícemi studené vody
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 0,50
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,25
      lžíce sůl
    • 0,25
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Uveďte kuřecí vývar do varu. Přidejte sojovou omáčku, nasekané maso, houby a chilli česnekovou omáčku. Vařte několik minut.
2
Přidejte bílý pepř, bílý ocet, nasekaný bambus a tofu. Vařte několik minut.
3
Přilijte rozmíchaný solamyl s vodou, míchejte dokud polévka nezhoustne. Opět vařte několik minut.
4
Ochutnejte a dle uvážení přidejte sůl, cukr a citrónovou šťávu. Pokud máte rádi výraznější pálivou a octovou chuť, přidejte chilli česnekové omáčky a octa.
5
Za pomalého míchání pomalu přilévejte rozšlehané vejce. Počkejte půl minuty. Přidejte jarní cibulku a sezamový olej. Řádně povařte a odstavte.
6
Podávejte horké.
7
Původní recept jsem částečně upravil dle doporučení přítelkyně. Převzato z http://www.cooks.com.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

Veganská ostrokyselá polévka

Veganská ostrokyselá polévka

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tessie | 23. 3. 2012 08:48

    Miluji jí <3 je vážně výborná

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bambus Bílý vinný ocet Chilli česneková omáčka Citronová šťáva Cukr Drůbeží vývar Jarní cibulka Jidášovo ucho Kuřecí maso Pepř mletý Rozšlehané vejce Sezamový olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

174
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
130
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
114
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
103
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
81
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Ostrokyselá pikantní polévka (Hot & Sour Soup)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact