Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2 sklenice vody a dusíme do měka. Nakonec přidáme rajčata.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavla II
|12. 2. 2007 16:25
Nejsem sice autorkou receptu, ale kureci hrbety se daji koupit v obchode s drubezim masem celkem bez problemu a stoji par korun. Ja je docela kupuju na polevku, nebo je pecu s cibuli a houbama jako zaklad na rizeto. Jsou to vlastne kureci zada.
Jana
|28. 10. 2006 15:26
Já takhle vařím kuře porcované na menší díly,doma mu říkáme podle mého zeťě Shirazovo kuře.Je Arab,a tohle kuře je vynikající.Dám na pánev malé množství oleje,2 větší cibule,6 stroužků česneku-pokrájet.Osmahnout do sklovita,pak 3-4 rajčata bez slupky,nejlíp předem zmražená a nastrouhat.Podusit 5 min,pak přidat porce kuřete bez kůže,vmíchat bobkový list,červenou mletou papriku,kari,chilli,garam masalu-dávám od každého lžičku.Dusit pod poklicí,minimálně podlévat,trochu osolit.Vznikne ostrá hustá omáčka,výborná.S čapáty lahůdka.Ostrost upravíte podle sebe,můžete samozřejmě podávat i s rýží-nesolenou.
Hana Rožníčková
|23. 10. 2006 11:30
Tak jo, necháme se překvapit co z toho vyleze.
Jaroslava Oumarová
|23. 10. 2006 11:18
Hanko, mě slovo hřbet evokuje kosti, proto se ptám:-)) Ale snad to autor/ka vysvětlí...
Hana Rožníčková
|23. 10. 2006 11:01
Jarko, já myslím, že je jedno jestli to uděláte z prsních řízků nebo ze stehenních. Na stehenních bývá trochu tuk a dělám z nich i čínu, akorát o pár minut déle než z prsních.
Jaroslava Oumarová
|23. 10. 2006 10:44
Kuřecí hřbet je jaké maso? Nějak tomu nerozumím...