• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ostré somálské karí
Napište svůj komentář k receptu

Ostré somálské karí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostré somálské karí
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg kuřecí maso trupy
    • 2
      ks brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička kari ostré
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2 sklenice vody a dusíme do měka. Nakonec přidáme rajčata.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotlety v ostré omáčce

Kotlety v ostré omáčce

Sardinky v ostré rajčatové omáčce

Sardinky v ostré rajčatové omáčce

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla II | 12. 2. 2007 16:25

    Nejsem sice autorkou receptu, ale kureci hrbety se daji koupit v obchode s drubezim masem celkem bez problemu a stoji par korun. Ja je docela kupuju na polevku, nebo je pecu s cibuli a houbama jako zaklad na rizeto. Jsou to vlastne kureci zada.

  • Jana | 28. 10. 2006 15:26

    Já takhle vařím kuře porcované na menší díly,doma mu říkáme podle mého zeťě Shirazovo kuře.Je Arab,a tohle kuře je vynikající.Dám na pánev malé množství oleje,2 větší cibule,6 stroužků česneku-pokrájet.Osmahnout do sklovita,pak 3-4 rajčata bez slupky,nejlíp předem zmražená a nastrouhat.Podusit 5 min,pak přidat porce kuřete bez kůže,vmíchat bobkový list,červenou mletou papriku,kari,chilli,garam masalu-dávám od každého lžičku.Dusit pod poklicí,minimálně podlévat,trochu osolit.Vznikne ostrá hustá omáčka,výborná.S čapáty lahůdka.Ostrost upravíte podle sebe,můžete samozřejmě podávat i s rýží-nesolenou.

  • Hana Rožníčková | 23. 10. 2006 11:30

    Tak jo, necháme se překvapit co z toho vyleze.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 10. 2006 11:18

    Hanko, mě slovo hřbet evokuje kosti, proto se ptám:-)) Ale snad to autor/ka vysvětlí...

  • Hana Rožníčková | 23. 10. 2006 11:01

    Jarko, já myslím, že je jedno jestli to uděláte z prsních řízků nebo ze stehenních. Na stehenních bývá trochu tuk a dělám z nich i čínu, akorát o pár minut déle než z prsních.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 10. 2006 10:44

    Kuřecí hřbet je jaké maso? Nějak tomu nerozumím...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Somálsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kari Kuřecí maso Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Tzaziky

Tzaziky

Vepřový kotlík s fazolemi

Vepřový kotlík s fazolemi

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
19
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
16
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ostré somálské karí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact