6 kg libového vepřového masa a 4 kg prorostlého vepřového masa. Maso hrubě pomeleme nebo nakrákíme na malinké kostky. Promícháme s 0,2 l vody, 20 g mletého pepře, 12 g drceného kmínu, 15 g utřeného česneku, 200 g soli.
2
Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 24 hodin odležet prí teplotě asi 4 °C. Znovu promícháme a plníme do střívek po párech. Udíme asi 10 hodin, dokud nemají klobásy tmavohnědou barvu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Brano
|29. 11. 2014 21:03
Do ostravskych klobas ide pomer masa: 40 % boku a 60% stehná
Kamil Krybus
|5. 12. 2006 15:11
Velmi pěkný recept - zvláště před Vánocemi. A hlavně není to sladké! Pokud bys chtěl ale vyrobit originál, který Ti nabízejí v obchodech, tak bys musel přidat ještě 2 kg šlach, 3 kg chrupavek a 5 kg sojové mouky!