Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevaříme.
2
Přecedíme do sklenic nebo šálků a ihned podáváme. Někde je zvykem přidat do vařonky lžičku kvalitního másla nebo vepřového sádla.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
šárka
|5. 1. 2013 19:47
Je to moc dobré. bála jsem se toho ale to to OPRAVDU mňamka :-)
IVO
|19. 12. 2011 17:10
Vařím to každý rok na štědrý den pro zahrádkáře-je to super,ale viděl jsem potom i dva Ježíšky! ;-)
Maruš
|31. 12. 2006 12:58
Vždy mi stačí decilitr a mám dost :-)),leze mi to do hlavy fest.Jinak s rumem je tady-Ostravská vařonka II.,ta je už jemnější.Takže,každý si vybere podle svého gusta.
Pavlína
|31. 12. 2006 07:01
My to doma děláme bez nového koření a s rumem místo vodky. Taky jsem jednou nenašla doma skořici,tak jsem tam dala badyán a taky to šlo. Ale fakt je,že tohle jde rovnou do žíly :-))
Hedvika
|29. 12. 2006 14:12
Velmi dobře znám, a to je tedy bomba.Jen těch vařonek nesmí být moc,to je pak taky bombaaa.-))