• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
Napište svůj komentář k receptu

Ostrá cuketová hořčice

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrá cuketová hořčice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa
    • 100
      ml ocet
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 130
      g cukr krupice
    • 80
      g sůl
    • 200
      ml hořčice plnotučná
    • 3
      ks feferonka 2-3
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou a jader zbavenou cuketu nakrájíme, přidáme ostatní přísady a podusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme a plníme do malých skleniček.
2
Uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketová hořčice

Cuketová hořčice

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Ostrá kuřecí stehýnka

Ostrá kuřecí stehýnka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 29. 9. 2012 16:42

    Já jsem cuketu oškrábala,nakrájela na půlkolečka,posolila a chvíli nechala vapotit.Pak jsem ji nastrouhala na slzičky jak okurky,dala odkapat,skoro půl litru tam zbylo,jak jsem i trochu vymačkala.Pak jsem postupovala stejně,jen míň cukru a výsledek je vynikající,super chutná i hustota je jak hořčice. :-) Dělám další dávku a dávám 1

  • Iva Pokorná | 23. 8. 2007 16:45

    Rozhodně souhlasím s tím, že je to dobré i jako pomazánka na topinky. A i k studené sekané to mělo úspěch. Zase jeden supr nápad, jak využít cukety, když se jich urodí tolik!

  • Majka Rončáková | 18. 9. 2006 09:39

    Hořčici jsem dělala poprvé a povedla se. Musela jsem dolévat vodu, aby se mi to nepřipálilo.

  • Anonym | 15. 8. 2006 08:57

    Cuket je mraky jdu opět vyrábět tuto chuťovku. Už se těším protože jsem si opět přečetla příspěvky z r. 2005 :-))

  • Zdena z JM | 14. 9. 2005 07:08

    Konečně jsem ji vyzkoušela,je výborná.Snědli jsme jí polovinu ještě než jsem ji stačila rozmixovat a zavařit.

  • Zdena z JM | 7. 9. 2005 11:19

    Mám vyzkoušené,že takové různé zeleninoé omáčky a hořčice se dají zahustit solamylem.Zkrátka do vařící hmoty pridáme solamyl rozmíchaný v malém množství vody a necháme jen přejít varem.

  • Airan Novakova | 10. 8. 2005 20:37

    Zapomnela jsem napsat, ze cukru jsem dala umyslne mene ale je to super recept, dala jsem to jen do lednice a uz je v cudu, manzel chodi a ochutnava "jen tak" :-))

  • Marcela Vrabcová | 10. 8. 2005 13:49

    To jsem rada, ze chutnalo. Ja se do ni hodlam pustit zase zitra. Ale je fakt, ze hodne zalezi na cuketach. Vzdycky je rozdíl, jestli pouzivate mlade, a nebo takove ty "prerostky". Ale v podstate je to jedno, tu hustotu taky upravuji proste podle toho, jak se zadari.

  • Airan Novakova | 1. 8. 2005 21:06

    Horcice udelana, rodina ochutnala, schvalila, chvalila:-)))) Mne se to krasne vydusilo, nemela jsem tak moc te stavy, asi zalezi na cuketach.

  • Věra | 1. 8. 2005 12:48

    Možná by bylo dobré cuketu osolit a nechat asi 1/2 hodiny odležet sama pustí šťávu a pak by bylo vše OK

  • pepina | 31. 7. 2005 21:34

    Váš recept jsem vyzkoušela a myslím, že se povedl. Hořčice se dá použít jako pomazánka na topinky - manžel si pochutnal:). Jen během dušení jsem musela z hrnce odebrat asi dvě malé misky vody ze zeleniny, jinak by byla hořcice příliš řídká.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:21

    davam 1 za zajimavy napad:-))

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:20

    Pani Marcelo, na zahrade mam zasazene cukety a uz se nemuzu dockat az zacnou plodit a tu vasi horcici vyzkousim. Myslim, ze to oceni nevic muj manzel:-)) Osobne se to chystam podavat ke grilivanemu a pecenemu masicku. Diky za napad:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cuketa Cukr krupice Feferonka Hořčice plnotučná Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

1854
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
92
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
79
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
74
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
74
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact