• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
Napište svůj komentář k receptu

Ostrá cuketová hořčice

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostrá cuketová hořčice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa
    • 100
      ml ocet
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 130
      g cukr krupice
    • 80
      g sůl
    • 200
      ml hořčice plnotučná
    • 3
      ks feferonka 2-3
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou a jader zbavenou cuketu nakrájíme, přidáme ostatní přísady a podusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme a plníme do malých skleniček.
2
Uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketová hořčice

Cuketová hořčice

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Ostrá kuřecí stehýnka

Ostrá kuřecí stehýnka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 29. 9. 2012 16:42

    Já jsem cuketu oškrábala,nakrájela na půlkolečka,posolila a chvíli nechala vapotit.Pak jsem ji nastrouhala na slzičky jak okurky,dala odkapat,skoro půl litru tam zbylo,jak jsem i trochu vymačkala.Pak jsem postupovala stejně,jen míň cukru a výsledek je vynikající,super chutná i hustota je jak hořčice. :-) Dělám další dávku a dávám 1

  • Iva Pokorná | 23. 8. 2007 16:45

    Rozhodně souhlasím s tím, že je to dobré i jako pomazánka na topinky. A i k studené sekané to mělo úspěch. Zase jeden supr nápad, jak využít cukety, když se jich urodí tolik!

  • Majka Rončáková | 18. 9. 2006 09:39

    Hořčici jsem dělala poprvé a povedla se. Musela jsem dolévat vodu, aby se mi to nepřipálilo.

  • Anonym | 15. 8. 2006 08:57

    Cuket je mraky jdu opět vyrábět tuto chuťovku. Už se těším protože jsem si opět přečetla příspěvky z r. 2005 :-))

  • Zdena z JM | 14. 9. 2005 07:08

    Konečně jsem ji vyzkoušela,je výborná.Snědli jsme jí polovinu ještě než jsem ji stačila rozmixovat a zavařit.

  • Zdena z JM | 7. 9. 2005 11:19

    Mám vyzkoušené,že takové různé zeleninoé omáčky a hořčice se dají zahustit solamylem.Zkrátka do vařící hmoty pridáme solamyl rozmíchaný v malém množství vody a necháme jen přejít varem.

  • Airan Novakova | 10. 8. 2005 20:37

    Zapomnela jsem napsat, ze cukru jsem dala umyslne mene ale je to super recept, dala jsem to jen do lednice a uz je v cudu, manzel chodi a ochutnava "jen tak" :-))

  • Marcela Vrabcová | 10. 8. 2005 13:49

    To jsem rada, ze chutnalo. Ja se do ni hodlam pustit zase zitra. Ale je fakt, ze hodne zalezi na cuketach. Vzdycky je rozdíl, jestli pouzivate mlade, a nebo takove ty "prerostky". Ale v podstate je to jedno, tu hustotu taky upravuji proste podle toho, jak se zadari.

  • Airan Novakova | 1. 8. 2005 21:06

    Horcice udelana, rodina ochutnala, schvalila, chvalila:-)))) Mne se to krasne vydusilo, nemela jsem tak moc te stavy, asi zalezi na cuketach.

  • Věra | 1. 8. 2005 12:48

    Možná by bylo dobré cuketu osolit a nechat asi 1/2 hodiny odležet sama pustí šťávu a pak by bylo vše OK

  • pepina | 31. 7. 2005 21:34

    Váš recept jsem vyzkoušela a myslím, že se povedl. Hořčice se dá použít jako pomazánka na topinky - manžel si pochutnal:). Jen během dušení jsem musela z hrnce odebrat asi dvě malé misky vody ze zeleniny, jinak by byla hořcice příliš řídká.

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:21

    davam 1 za zajimavy napad:-))

  • Airan Novakova | 11. 6. 2005 10:20

    Pani Marcelo, na zahrade mam zasazene cukety a uz se nemuzu dockat az zacnou plodit a tu vasi horcici vyzkousim. Myslim, ze to oceni nevic muj manzel:-)) Osobne se to chystam podavat ke grilivanemu a pecenemu masicku. Diky za napad:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Dušení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cuketa Cukr krupice Feferonka Hořčice plnotučná Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

116
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
84
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
82
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
56
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Ostrá cuketová hořčice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact