• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ostatkové koblihy (masopustní)
Napište svůj komentář k receptu

Ostatkové koblihy (masopustní)

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostatkové koblihy (masopustní)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • citronová kůra
    • 6
      žloutek
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 300
      ml mléko
    • sádlo
    • 540
      g hladká mouka Podle potřeby při zadělávání těsta přidáváme
    • 42
      g droždí
    • marmeláda Na plnění
    • vanilkový cukr s moučkovým cukrem na pocukrování

Postup přípravy receptu

1
V míse zaděláme řidší těsto - musí se při zpracovávání lepit na stěny mísy - zasypeme trochou mouky, zaděláme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Řidší těsto je důležité - lépe kyne, koblížky jsou jako měchuřinky!!
2
Během kynutí dvakrát propracujeme. Lžící nabíráme těsto, každý kousek rukou uválíme, dáme na posypaný vál. Až všechno těsto takto zpracujeme, plníme jednotlivé kousky marmeládou, nebo je necháme prázdné a před vložením do rozpáleného tuku je vprostřed roztáhneme - vzniknou kroužky, které smažíme z obou stran jako ostatní koblihy.
3
Smažíme v rozpáleném tuku, který zmírníme na střední teplotu, podle potřeby teplotu regulujeme. Koblížky vyděláme na talíř, necháme odkapat z tuku na ubrousku, pocukrujeme z obou stran a necháme vychladnout.
4
<BR>Jsou vynikající a většinou nezachráním ani na druhý den. Je to taková pochoutka na odpoledne a večer k čaji. Vyzkoušejte! Je to velice starý recept mé babičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Pečené masopustní koblihy

Pečené masopustní koblihy

Masopustní pletenky

Masopustní pletenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 16. 2. 2012 15:04

    O vikendu budu pect,pak se pochlubim :D

  • Petra Dokládalová | 30. 5. 2009 19:58

    Dobrý den, včera dopoledne jsem upekla tyto koblihy a odešla jsem na 3hodiny do práce. Když jsem se vrátila na míse se krčila poslední kobliha. Každý kdo je jedl říkal, že jsou opravdu výborný. Za sebe chci napsat, že se s těstem dělalo dobře a ani jediná kobliha při pečení nevytekla. Prostě dávám za 1.

  • jitka podarilova | 5. 11. 2008 16:06

    Dnes jsem se pustila do dělání těchto koblich. Těsto se mi povedlo trochu řidší ale stím jsem si poradila.Chutově jsou uplně jiné než jsem dělávala.Jsou chutnější. Velmi dobré. určitě ho budu dělat dále.

  • Vlaďka Daranská | 23. 5. 2008 12:31

    Pustila jsem se dnes ráno do koblih,aby bylo co mlsat,než začně víkend...předpokládám totiž,že zmiznou ještě během dneška...:) Tenhle recept je bezvadný,zaslouží si 1 :c)

  • David Kraus | 17. 2. 2008 09:49

    To QTK: "Nepochopil jsem, jak se testo zadelava uterkou." - třeba u nás na ostravsku to znamená "přikrýt", to zřejmě měla paní Jana na mysli

  • Petra Bukovská | 8. 8. 2007 13:24

    Paní Jano, děkuji za recept. Smažila jsem je k obědu z dvojité dávky. Děti jsou nacpané k prasknutí, ještě čekám až přijdou k obědu chlapi a uvidím, kolik zbude. Jsou vynikající, dávám 1.

  • Jana z VM | 12. 2. 2007 07:23

    Každá kuchařka ví, že se těsto na kynutí zakryje (zadělá) utěrkou a koblihy plníme u nás tak, jak jsem napsala, t.j. jako buchty - vyválený kousek těsta se rozmáčkne, naplní marmeládou a pořádně zadělá, těsto přimáčkne. Nevím, co ja na tom k nepochopení. Ale, kdo nikdy neviděl doma u maminky dělat koblihy, nepochopí. Je ale spousta jiných postupů plnění koblihů, u nás je děláme tak, jak jsem popsala. Dělejte si je po svém, já si je budu dělat taky svým způsoberm.

  • QTK | 11. 2. 2007 18:58

    Nepochopil jsem, jak se testo zadelava uterkou. Ja testo zadelavam mechackou, pokud je tuzsi, tak rukou. Take jsem nepochopil, jak se plni ty kousky marmeladou. To se tam nacpava prstem, nebo strikackou?Ja osobne udelam placku, na tu nakladu kopecky vlozky (marmeladu, mak atd), tu prekryju druhou plackou a potom sklenickou vykrajuji, koblihy.P.S. Pokud se koblihy moc nasakaji tukem, tak je malo rumu v teste.

  • Jana z VM | 3. 3. 2006 09:02

    Tak letos jsem je dělala dvakrát po sobě a zdá se, že jsem vychytala všechny mouchy - Propacovala jsem těsto jenom jednou, nechala kynout tak asi hodinu a půl: Do koblih jsem dávala marmeládu hned, ale nenechala jsem je ještě moc kynout, postupně jsem je smažila a nic nevyteklo !! Byly famózní a hned se snědly !!

  • Jana P. | 24. 2. 2006 11:49

    Dobrý den, tak jsem z VM, ale těchto měst máme hodně. Jo na tu marmeládu. Prodávám tupperware věci a úplně super je "kouzelnice" díky které vstříknete marmeládu až po usmažení. Je to super - pokud máte někde někoho poblíž co to taky prodává tak si to kupte a nebo to zkuste s cukrářským sáčkem, ale musíte mít správnou hubičku - delší a úzkou.

  • Jana z VM | 23. 1. 2006 07:44

    Taky se mi někdy stane, že z některých koblihů marmeláda vyteče - musí se dobře zadělat Ještě, než je vložím do rozpáleného sádla, je znovu přimáčknu, kde se mi zdá, že leze marmeláda. tady je důležité rychle je smažit, aby moc nenakynuly a marmeládu používat co nejtužší. Já ji do koblih kupuji, protože kupované jsou hodně tuhé. Svoje mám spíše jako džem.

  • Anonym | 22. 1. 2006 01:17

    muzete mi ,pani Jano , blize vysvetlit , jak "plnite jednotlive kousky marmeladou" pred pecenim?mam problem - marmelada mi vyteka pri smazeni.dekuji.S.

  • nissi | 4. 8. 2005 20:00

    Zkousela jsem tyto koblihy pred tydnem, v patek - nikdy jsem s kynutym testem nepracovala, natoz delat koblihy. A vzhledem k tomu, ze jsem momentalne v Anglii, kde neexistujou kvasnice, delala jsem to z instantniho mnozstvi. Vsechno od oka, jak maslo, tak mouka... Dopadlo to skvele!!! Koblihy memu priteli velice chutnaly. Velmi dekuji za vyborny recept. Budu je delat cim dal casteji.

  • Xym | 12. 5. 2005 11:10

    vyborne!

  • Jana z VM | 18. 2. 2005 10:08

    Paní Mílo, jsem ráda, že Vás malý nezdar neodradil, mně se to stává taky a pořád se vrhám do nových receptů. Je pravda, že jsou taky takové, které zkusím jenom jednou, protože nesplní to očekávání, nebo rodina ohrne nos! Ale to už tak je. Těší mě, že máte moje recepty ráda. Zkuste sachrův dort - psala jsem jej včera a předtím ve středu dělala, je opravdu výborný, není náročný na přípravu a je takový vláčný , měkký.Včera jsem večer dělal opět koblihy, sice jenom z jedné dávky, ale moc se povedly. Opravdu je zase zkuste!! :)) Zdravím !!

  • Mila | 17. 2. 2005 12:20

    Diky za odpověď. To těsto bylo opravdu dost řídké a někde jsem četla, když je právě na koblihy moc řídké tak sají hodně tuku. Bylo to asi tím. Jinak mám právě vaše recepty moc ráda, tento byl asi prvni ktery se trochu nepoved. Ale určitě je zkusím znova.

  • Jana z VM | 15. 2. 2005 09:48

    Omlouvám se za zpoždění, byla jsem nemocná.Nevím, jak poradit. Snad jste dělala těsto příliš řídké, musí se mouka přidávat tak, aby se sice těsto lepilo, ale aby se dalo zpracovávat. to musí člověk zkoušet, chybami se učíme. Taky se mně poprvé nepovedly! Ale zkuste to znovu z malé dávky a mouku přidávejte, postupně zapracovávejte a taky, když vykrajujete lžící kousky, taky pomoučete - prostě - těsto nesmí být tuhé, ale tak řídké, aby se s ním dalo pracovat a plnit marmeládou. Já dávám jenom hladkou mouku, nemám zkušenosti s polohrubou moukou, ale asi nic nezkazí, když to paní Pavla zkusila namíchat.Paní Mílo, zkuste je zase někdy a jakmile se Vám koblihy povedou, nebudete také dělat jiné!! Smažení zdar!!

  • Mila | 7. 2. 2005 10:47

    Ja jsem je taky o vikendu zkousela, taky je¨sem dala část polohr. mouky ale nevim co jsem udelala špatně, to těsto bylo opravdu řídké a špatne se tvarovalo natož aby se dalo plnit a po usmaženi a částečnem schladnuti se smrskly a navic mě přišly dost tučné. Dělala jsem to přesně podle Vašeho receptu. Dik za odpověď.

  • Pavla | 7. 2. 2005 08:55

    o víkendu jsme je s babičkou zkoušely.Jen jsme daly část polohrubé mouky. Byly výborné, na masopust už nebudeme dělat jiné, než tyto. Děkujeme

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Sádlo Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

67
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
59
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
54
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Ostatkové koblihy (masopustní)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact