g
smetanový sýr
může být mascarpone nebo jiný podobný
Postup přípravy receptu
1
Sušenky rozdrtíme, přelijeme rozpuštěným máslem a pak navrstvíme do dortové formy, předem vyložené pečícím papírem. Dobře uhňácat! Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat. Mezitím ušleháme šlehačku a zvlášť sýr s cukrem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a vanilkovou tresť. Pak smícháme důkladně se šlehačkou, nejlépe šlehačem. Navrstvíme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout (cca 2 hodiny).
2
Tento recept se dá i obměnit přidáním ovoce nebo čokolády. Fantazii se meze nekladou. Já přidám navrch vrstvičku rybízu, borůvek, mandarinek, ananasu, ap. a zaliju připraveným želé -barvu zvolíme podle barvy ovoce. Tento dortík se na Islandu dá koupit i hotový, ale domácí je prostě domácí....