• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ossobuco s šafránovým rizotem
Napište svůj komentář k receptu

Ossobuco s šafránovým rizotem

autor: kamina
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ossobuco s šafránovým rizotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • ossobuco
    • telecí maso kližka
    • 50
      ml extra panenský olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g hladká mouka
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 4
      ks řapíkatý celer
    • 4
      stroužek česnek
    • 500
      ml bílé víno - suché
    • 500
      ml vývar
    • 700
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 4
      lžička oregáno
    • 3
      ks bobkový list
  • rizoto 2 porch
    • 100
      g rýže na rizoto
    • 1
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      špetka česneková pasta
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      hrnek drůbeží vývar
    • 1
      špetka šafrán
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu vyjmeme. Na zbylý tuk přidáme na drobné kostičky nakrájenou zeleninu, kterou dobře orestujeme, přidáme rajčata, oregano, víno, vývar a maso.
2
Vše dobře ochutíme solí a pepřem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 2 hodiny (po 30 minutách můžeme troubu ztlumit a kastrol přikrýt). Ke konci vaření můžeme přidat část hotové gremoláty (zvýrazní chuť).
3
Na olivovém oleji mírně osmahneme nadrobno krájenou šalotku společně s česnekem, přidáme rýži, tymián, šafrán, osolíme, opepříme a po chvilce zalijeme vínem a takovým množstvím vývaru, aby hladina byla těsně nad rýží. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za občasného míchání a přilévání vývaru vaříme tak dlouho, až je rýže “al-dente”.
4
Poté přidáme strouhaný parmezán a máslo (rizoto by mělo být krémové – mírně tekuté konzistence).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Vaření Výjimečný den Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílé víno - suché Bobkový list Česnek Česneková pasta Cibule Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Hladká mouka Máslo Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Oregáno Panenský olivový olej Pepř celý Pepř mletý Řapíkatý celer Rýže na rizoto Šafrán Šalotka Snítka tymiánu Strouhaný parmazán Sůl Telecí maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Hummus

Hummus

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

142
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
125
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
57
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
32
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Ossobuco s šafránovým rizotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact