• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Oříškový bochánek
Napište svůj komentář k receptu

Oříškový bochánek

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříškový bochánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 25
      g čokoláda na vaření
    • 1
      ks vejce
    • 120
      g moučkový cukr
    • 170
      g ořechy vlašské a lískové - napůl

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozehřejeme v míse ve vodní lázni, po rozpuštění mísu z lázně vyjmeme a přisypeme cukr, ořechy a vajíčko. Mícháme vařečkou, až je hmota hladká. Necháme hodinu proležet a pak lžičkou nabíráme do ruky kousky těsta, v ruce uválíme malé kuličky, pěkně hladké a pokud možno stejné, klademe je na plech vyložený papírem na pečení a vtlačíme oloupaný lískový oříšek. Pečeme na 170 °C do slabounce červena.
2
Slepujeme marmeládou s lineckým kolečkem. Kuličky dělám velikosti asi 15 mm, pečením nabudou a trošku popraskají. Peču 14 dní předem, každé ořechové potřebuje zaležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Tkáčová | 5. 12. 2006 08:05

    Katko,slepovat klidně týden po upečení,až budeš péct linecké.Ořechové peču dopředu a linecké později.Spočítám si bochánky a počítám vždy ještě se 60 kolečky navíc na vosí hnízda a včelí úlky .Taky se může některé zlomit při slepování . Až peču linecké,tak si z těsta upeču i kolečka-hezčí je taková ta zubatá formička .Potom slepuji lineké rybízovou a meruňkovou marmeládou a rybízovou marmeládou bochánky.Bochánek se s marmeládou ještě rozleží. Oříšek určitě oloupej,pečením by ti stejně slupka popraskala a oříšek by se od ní odloupl a vypadl by.Nezapoměň také ,že každé ořechové cukroví není na talíři měkké hned,jak ho vytáhneš z ledničky nebo z balkónu,zvlášť když mrzne.Zvláční tak po půl hodině.Záleží na teplotě skladování.Ideální je sklípek .A klidně piš Šárko,bez té paní ,budu jen ráda. Vždyť tady máme k sobě blízko.

  • Katka | 4. 12. 2006 12:36

    Paní Šárko, jsme začátečník:-), slepuje se marmeládou hned nebo až po zaležení?

  • Šárka Tkáčová | 30. 11. 2006 11:01

    Bobe,opravdu jen 25g.Čokoládu nevážit,100g tabulku čokolády rozlomitna čtvrtinu.Nebo spočítat ,kolik má 100 g čokoláda čtverečků a vydělit čtyřmi. Je to přesnější,než vážit.Ale dělávám dvojtou dávku,tak dávám půl čokolády. Taky se mi to kdysi zdálo málo,když jsem pekla poprvé,ale při míchání hmoty mi došlo , že čokoláda nahrazuje kakao a lépe váže hmotu-je s tukem.

  • Bob | 30. 11. 2006 08:12

    Malý detail, té čokolady asi 250g ne 25g ?

  • Šárka Tkáčová | 28. 11. 2006 14:30

    Zdeni,včera jsem začala perníčky na stromeček,teď budu zdobit a pak to vypukne!!!

  • Zdeňka | 28. 11. 2006 12:16

    Paní Šárko,nechcete už začít péct?Velice ráda si vybírám cukroví podle fotografií.Ale teď vážně,každý rok dělám asi 17 druhů cukroví(pečené i nepečené) a letos jsem si tady vybrala už tolik nových druhů,že budu muset péct z polovičních dávek,aby se alespoň na polovinu dostalo.A tyto Vaše bochánky bych chtěla udělat také.

  • Šárka Tkáčová | 28. 11. 2006 07:09

    Maruško,čokoláda se nerozteče,jistí to ořechy a vajíčko .Až budu péct -všechno cukroví,co jsem tady přidala patří k našim TOP Vánoce,tak budu posílat foto a paní Kovářovou poprosím o přidání.

  • Marie Svobodová | 27. 11. 2006 17:41

    Tam není žádná mouka, nerozteče se čokoláda při pečení?????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Moučkový cukr Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

55
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
51
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
42
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
32
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
30
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Oříškový bochánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact