Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto. Necháme odpočinout, vyválíme, plát přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a zapečeme při 180 °C až povrch částečně zaschne.
2
Vyjmeme z trouby, pomažeme zavařeninou rozředěnou rumem a na to naneseme oříškovou hmotu. Vrátíme do trouby a dopečeme v mírně teplé troubě. Po upečení krájíme na čtverečky.
3
Oříšková hmota: ušleháme sníh z bílků, vešleháme cukr a vmícháme mleté oříšky a kakao.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Stáňa Nová
|13. 10. 2005 19:59
Souhlasím s Ajou
Aja
|9. 10. 2005 18:39
Stanislavě Novotné - ano tenhle recept dělám na Vánoce, nakrájím na malé čtverečky a v krabici vyložené alobalem na chladném místě určitě přes Vánoce vydrží, klidně je udělejte
Stanislava Novotná
|8. 10. 2005 20:23
Moc dobré, doufám, že se to bude moci dělat na Vánoce, že to vydrží. Má s tím někdo zkušenosti? Anýzová chuť mi moc chutná, i když kolegyně dalá raději místo s anýzem se skořicí. Oboje je dobré
Staňka
|6. 6. 2005 20:16
Paní Vlastimilo Vacková, nalákala jste mě, vyndala jsem oříšky z mrazáku a recept jsem vyzkoušela, fakt zvláštní a dobré
Vlastimila Vacková
|4. 6. 2005 20:16
Já vím, že v této roční době je to nevhodná poznámka, ale tento koláč dělám na Vánoce jako cukroví, rozkrájím na malé čtverečky a dám do směsi cukroví, anýz krásně z těsta voní a dává zvláštní chuť