200g oříšků na tak málo mouky? A k tomu ještě 125g tuku? Vždyť to musí být šíleně mastné a energetická bomba! Na tohle množství oříšků už bych nedávala žádný tuk. To mě tedy odradilo. =-O
Výborná, bohužel jsem neměla už hladkou mouku dala jsem jen polohrubou...povedla se také :)
Výborná, bohužel jsem neměla už hladkou mouku dala jsem jen polohrubou...povedla se také :)
Bude tak dobrá i s vlašskými ořechy? Jsem alergická na lískové oříšky, dusím se po nich. Jinak musí být super.
Vynikající!!!! Ořechy miluju v jakékoliv podobě. Bábovky sice moc nemusím, ale tahle vážně nemá chybu. Dávám1*.
UFFF... tak to jsem si tedy oddychla, že jsem Vám recept nezkazila:)))) určitě sama vyzkouším:) přeji hezký den
Terezko,děkuji za pomoc.Postup jste napsala super.Vajíčka dávám celá,sníh není potřeba,bábovka je i tak hezky nadýchaná.A mléka dávám minimálně 2dcl na takové množství surovin.Určitě bude bábovka chutnat,u nás se po ní vždy jen zapráší.
Terezko díky, já mám svůj recept na oříškovou bábovku a dělám jí přesně dle Vašeho popisu. Spíš jsem ( snad decentně ) chtěla autorku upozornit, aby napsala podrobnější postup pro neznalé. Tím nechci říct, že umím vše.
Hanko, sice nejsem Jitka, ale poradím Vám...Heru zásadně nerozehřívejte...pak by to nebylo těsto ale šlichta...moučkový cukr vyšlehejte s vejci(neoddělujte, ale pokud máte radši nadýchanou bábovku, tak použijte sníh, ale není to nutné), přidejte Heru nakrájenou na malé kousky a vyšlehejte, pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, oříšky no a nakonec mléko(to bych tam dala spíš podle hustoty...) tak ať se dílo podaří:)))) dobrou chuť. no a snad jsem to nenapsala špatně paní Jitko
Jitko, myslím si, že pro začínající ( a nejen pro ně ) kuchařinky nestačí napsat - postupně smíchat všechny suroviny. Heru třít s cukrem nebo jí rozpustit??? Já bych jí asi třela s cukrem, přidala vejce ( celá?? ) nebo žloutky a nakonec sníh?? Můžeš poradit???