• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Oříšková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Oříšková bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříšková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g lískové oříšky
    • 2
      dl mléko

Postup přípravy receptu

1
Postupně smíchat všechny suroviny, mléko přidávat až nakonec.
2
Nalít do vymazané a vysypané větší bábovkové formy.
3
Péct v mírně vyhřáté troubě (160 °C asi 60-70 minut).
4
Bábovka má vynikající oříškovou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MílaO | 23. 6. 2013 12:37

    200g oříšků na tak málo mouky? A k tomu ještě 125g tuku? Vždyť to musí být šíleně mastné a energetická bomba! Na tohle množství oříšků už bych nedávala žádný tuk. To mě tedy odradilo. =-O

  • srdicko1 | 8. 4. 2013 14:08

    Výborná, bohužel jsem neměla už hladkou mouku dala jsem jen polohrubou...povedla se také :)

  • srdicko1 | 8. 4. 2013 14:08

    Výborná, bohužel jsem neměla už hladkou mouku dala jsem jen polohrubou...povedla se také :)

  • Zuzana Šindlerová | 16. 2. 2007 11:36

    Bude tak dobrá i s vlašskými ořechy? Jsem alergická na lískové oříšky, dusím se po nich. Jinak musí být super.

  • Jana Andrlová | 15. 2. 2007 21:44

    Vynikající!!!! Ořechy miluju v jakékoliv podobě. Bábovky sice moc nemusím, ale tahle vážně nemá chybu. Dávám1*.

  • Tereza Kubíková | 10. 2. 2007 18:48

    UFFF... tak to jsem si tedy oddychla, že jsem Vám recept nezkazila:)))) určitě sama vyzkouším:) přeji hezký den

  • Jitka Kovářová | 10. 2. 2007 11:44

    Terezko,děkuji za pomoc.Postup jste napsala super.Vajíčka dávám celá,sníh není potřeba,bábovka je i tak hezky nadýchaná.A mléka dávám minimálně 2dcl na takové množství surovin.Určitě bude bábovka chutnat,u nás se po ní vždy jen zapráší.

  • Hana Rožníčková | 9. 2. 2007 11:51

    Terezko díky, já mám svůj recept na oříškovou bábovku a dělám jí přesně dle Vašeho popisu. Spíš jsem ( snad decentně ) chtěla autorku upozornit, aby napsala podrobnější postup pro neznalé. Tím nechci říct, že umím vše.

  • Tereza Kubíková | 9. 2. 2007 11:26

    Hanko, sice nejsem Jitka, ale poradím Vám...Heru zásadně nerozehřívejte...pak by to nebylo těsto ale šlichta...moučkový cukr vyšlehejte s vejci(neoddělujte, ale pokud máte radši nadýchanou bábovku, tak použijte sníh, ale není to nutné), přidejte Heru nakrájenou na malé kousky a vyšlehejte, pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, oříšky no a nakonec mléko(to bych tam dala spíš podle hustoty...) tak ať se dílo podaří:)))) dobrou chuť. no a snad jsem to nenapsala špatně paní Jitko

  • Hana Rožníčková | 9. 2. 2007 10:25

    Jitko, myslím si, že pro začínající ( a nejen pro ně ) kuchařinky nestačí napsat - postupně smíchat všechny suroviny. Heru třít s cukrem nebo jí rozpustit??? Já bych jí asi třela s cukrem, přidala vejce ( celá?? ) nebo žloutky a nakonec sníh?? Můžeš poradit???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Lískové oříšky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

81
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
45
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
19
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Ořechy plněné
Ořechy plněné
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Oříškové hvězdičky s citrusovou marmeládou
Oříškové hvězdičky s citrusovou…
Oříškové kopečky
Oříškové kopečky
Oříškové rohlíčky
Oříškové rohlíčky
  • Recepty.cz
  • Oříšková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact