• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Oříšková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Oříšková bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oříšková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g lískové oříšky
    • 2
      dl mléko

Postup přípravy receptu

1
Postupně smíchat všechny suroviny, mléko přidávat až nakonec.
2
Nalít do vymazané a vysypané větší bábovkové formy.
3
Péct v mírně vyhřáté troubě (160 °C asi 60-70 minut).
4
Bábovka má vynikající oříškovou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Jednoduchá bábovka

Jednoduchá bábovka

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MílaO | 23. 6. 2013 12:37

    200g oříšků na tak málo mouky? A k tomu ještě 125g tuku? Vždyť to musí být šíleně mastné a energetická bomba! Na tohle množství oříšků už bych nedávala žádný tuk. To mě tedy odradilo. =-O

  • srdicko1 | 8. 4. 2013 14:08

    Výborná, bohužel jsem neměla už hladkou mouku dala jsem jen polohrubou...povedla se také :)

  • srdicko1 | 8. 4. 2013 14:08

    Výborná, bohužel jsem neměla už hladkou mouku dala jsem jen polohrubou...povedla se také :)

  • Zuzana Šindlerová | 16. 2. 2007 11:36

    Bude tak dobrá i s vlašskými ořechy? Jsem alergická na lískové oříšky, dusím se po nich. Jinak musí být super.

  • Jana Andrlová | 15. 2. 2007 21:44

    Vynikající!!!! Ořechy miluju v jakékoliv podobě. Bábovky sice moc nemusím, ale tahle vážně nemá chybu. Dávám1*.

  • Tereza Kubíková | 10. 2. 2007 18:48

    UFFF... tak to jsem si tedy oddychla, že jsem Vám recept nezkazila:)))) určitě sama vyzkouším:) přeji hezký den

  • Jitka Kovářová | 10. 2. 2007 11:44

    Terezko,děkuji za pomoc.Postup jste napsala super.Vajíčka dávám celá,sníh není potřeba,bábovka je i tak hezky nadýchaná.A mléka dávám minimálně 2dcl na takové množství surovin.Určitě bude bábovka chutnat,u nás se po ní vždy jen zapráší.

  • Hana Rožníčková | 9. 2. 2007 11:51

    Terezko díky, já mám svůj recept na oříškovou bábovku a dělám jí přesně dle Vašeho popisu. Spíš jsem ( snad decentně ) chtěla autorku upozornit, aby napsala podrobnější postup pro neznalé. Tím nechci říct, že umím vše.

  • Tereza Kubíková | 9. 2. 2007 11:26

    Hanko, sice nejsem Jitka, ale poradím Vám...Heru zásadně nerozehřívejte...pak by to nebylo těsto ale šlichta...moučkový cukr vyšlehejte s vejci(neoddělujte, ale pokud máte radši nadýchanou bábovku, tak použijte sníh, ale není to nutné), přidejte Heru nakrájenou na malé kousky a vyšlehejte, pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, oříšky no a nakonec mléko(to bych tam dala spíš podle hustoty...) tak ať se dílo podaří:)))) dobrou chuť. no a snad jsem to nenapsala špatně paní Jitko

  • Hana Rožníčková | 9. 2. 2007 10:25

    Jitko, myslím si, že pro začínající ( a nejen pro ně ) kuchařinky nestačí napsat - postupně smíchat všechny suroviny. Heru třít s cukrem nebo jí rozpustit??? Já bych jí asi třela s cukrem, přidala vejce ( celá?? ) nebo žloutky a nakonec sníh?? Můžeš poradit???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Lískové oříšky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Steak Diane

Steak Diane

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
25
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
23
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Ořechy plněné
Ořechy plněné
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Oříškové hvězdičky s citrusovou marmeládou
Oříškové hvězdičky s citrusovou…
Oříškové kopečky
Oříškové kopečky
Oříškové rohlíčky
Oříškové rohlíčky
  • Recepty.cz
  • Oříšková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact