• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Originální vysočinské mrkvance
Napište svůj komentář k receptu

Originální vysočinské mrkvance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Originální vysočinské mrkvance
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
  • Na náplň
    • 500
      g karotka (jemně nastrouhaná)
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • pepř drcený
    • hnědý rum (není podmínka)
  • Těsto
    • 500
      g mouka (směs hladké a polohrubé)
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
    • 42
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 0,50
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Mrkev poduste asi 15 minut na másle s oběma cukry a pepřem (případně rumem) a nechte vychladnout. Do mouky se solí, cukrem a citronovou kůrou rozdrobte droždí, vlijte vlažné mléko, žloutky a nakonec rozpuštěné máslo a sádlo. Zpracujte v hladké těsto, poprašte hladkou moukou a nechte kynout, až zhruba zdvojnásobí svůj objem. Tvořte placky, plňte nádivkou a dobře uzavřete jako bochánek. Klaďte je v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech pokrytý pečicím papírem. Potřete rozpuštěným máslem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut.
2
----
3
Recept z časopisu F.O.O.D. byl převzat z webu [[http://polnet.cz/2011/08/09/peceme-mrkvance/|POL NET]]
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvance II.

Mrkvance II.

TZATZIKI - originální řecký recept

TZATZIKI - originální řecký recept

Originální recept na čokoládový dort

Originální recept na čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Droždí Hnědý rum Karotka Máslo Mléko Mouka Pepř drcený Sádlo Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Sekaný španělák
Sekaný španělák
28
Segedínský guláš
Segedínský guláš
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Sejkory
Sejkory

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Orientální nudlová směs
Orientální nudlová směs
Originální recept na čokoládový dort
Originální recept na čokoládový dort
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
Originální zeleninový britský recept Bubble & squeak
Originální zeleninový britský recept…
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Ořechová bábovka
Ořechová bábovka
  • Recepty.cz
  • Originální vysočinské mrkvance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact