• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Originální vysočinské mrkvance
Napište svůj komentář k receptu

Originální vysočinské mrkvance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Originální vysočinské mrkvance
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
  • Na náplň
    • 500
      g karotka (jemně nastrouhaná)
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • pepř drcený
    • hnědý rum (není podmínka)
  • Těsto
    • 500
      g mouka (směs hladké a polohrubé)
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
    • 42
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 0,50
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Mrkev poduste asi 15 minut na másle s oběma cukry a pepřem (případně rumem) a nechte vychladnout. Do mouky se solí, cukrem a citronovou kůrou rozdrobte droždí, vlijte vlažné mléko, žloutky a nakonec rozpuštěné máslo a sádlo. Zpracujte v hladké těsto, poprašte hladkou moukou a nechte kynout, až zhruba zdvojnásobí svůj objem. Tvořte placky, plňte nádivkou a dobře uzavřete jako bochánek. Klaďte je v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech pokrytý pečicím papírem. Potřete rozpuštěným máslem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut.
2
----
3
Recept z časopisu F.O.O.D. byl převzat z webu [[http://polnet.cz/2011/08/09/peceme-mrkvance/|POL NET]]
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvance II.

Mrkvance II.

TZATZIKI - originální řecký recept

TZATZIKI - originální řecký recept

Originální recept na čokoládový dort

Originální recept na čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Droždí Hnědý rum Karotka Máslo Mléko Mouka Pepř drcený Sádlo Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Salámový aspik

Salámový aspik

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Pečené fazole

Pečené fazole

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

328
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
202
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
82
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Orientální mrkvová polévka
Orientální mrkvová polévka
Orientální nudlová směs
Orientální nudlová směs
Originální recept na čokoládový dort
Originální recept na čokoládový dort
Originální zeleninový britský recept Bubble & squeak
Originální zeleninový britský recept…
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Ořechová bábovka
Ořechová bábovka
  • Recepty.cz
  • Originální vysočinské mrkvance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact