ks
chilli papričky
čerstvé - bez semínek, jemně nakrájené
1
lžička
rybí omáčka
nebo sojová omáčka
240
g
listové saláty - mix
drobně natrhané
1
ks
okurka
1
svazek
ředkvička
nakrájená na plátky
1
svazek
koriandr
čerstvý - nasekaný
olej
na potření pánve
2
hrst
arašídy
pražené - nasekané
Postup přípravy receptu
1
Smíchejte česnek, cukr, limetkovou šťávu a chilli papričky. Přidejte rybí či sójovou omáčku. Salátové lístky promíchejte s okurkou a ředkvičkami, přidejte koriandr. Rozdělte na čtyři talíře.
2
Rozpalte pánev, mírně ji potřete olejem a opečete na ní špalíčky svíčkové, z každé strany 4-5 minut. Maso nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte na co nejmenší plátky a rozdělte na talíře se salátem. Šťávu z pánve přilijte k salátové zálivce, promíchejte a zakápněte jí salát. Posypte praženými arašídy a podávejte.