l
voda
(může být zeleninový vývar, ale není třeba)
500
g
mrkev
nahrubo strouhané
1
lžíce
polohrubá mouka
1
ks
cibule
1
ks
bobkový list
1
lžíce
kari
chilli
mleté špetka
pepř mletý
mletý špetka
skořice - mletá
špetka
koriandr - mletý
špetka
hřebíček mletý
špetka (případně celý a potom vyndat)
petrželová nať
sůl
zakysaná smetana
15% minimálně 100 g
Postup přípravy receptu
1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme koření a zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme. Směs zahustíme smetanou, kterou předtím rozmícháme s moukou. Polévku za stálého míchání necháme zhoustnout.
2
Posypeme petrželkou a ozdobíme kopečkem zakysané smetany (nemusí být, ale mám vyzkoušeno, že je to tak nejen pěkné, ale i lepší).
3
Když není čerstvá petrželka, přidáme do polévky sušenou a ozdobíme třeba bazalkou.
4
Tento recept jsem objevila na www.smetanayoplait.cz, zaujal mne, vyzkoušela jsem a velmi mne nadchnul. :-)