ks
červená chilli paprička
velká (nakrájená na tenké proužky)
2
lžička
sezamový olej
4
lžíce
olej arašídový
3
lžíce
rybí omáčka
2
lžička
cukr
3
lžíce
limetková šťáva
1
ks
okurka salátová
nakrájená na sirky
arašídy
drcené ( k podávání)
2
ks
šalotka
nakrájená na šikmé plátky
1
hrst
máta
listy
limetka
skrojky (k podávání)
120
g
cukrový hrášek
spařený v horké vodě a nakrájený na tenké proužky
pepř celý
6 kuliček
100
g
nudle
pšeničné
2
ks
kuřecí maso
prsíčka (nejlépe v bio kvalitě)
1
snítka
koriandr
čerstvý, nejlépe s kořínkem + 1 hrst listů
1
lžíce
mořská sůl
1
svazek
mladý zelený chřest
spařený v horké vodě a podélně rozpůlený
Postup přípravy receptu
1
Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu. Vložte kuřecí maso, pevně přikryjte poklicí a vypněte plamen. Nechte kuře takzvaně táhnout 2 hodiny v horkém vývaru. Pak nechte vychladnout a maso natrhejte na vlákna.
Nudle vložte na 3 minuty do vroucí vody, aby zvláčněly. Sceďte a propláchněte, v míse promíchejte s kuřetem, zeleninou a bylinkami. Zalijte polovinou zálivky, rozdělte na porce a zakápněte zbylou zálivkou.