Vezmeme si tu božskou věc, kterou nazýváme 300 g biftek, jemně ho rukou naklepeme nebo jen tak lehce romáčkneme, to už záleží jen čistě na každém z nás, jak to máme rádi. Já ho třeba jen tak lehce promáčknu, protože ho mám rád krvavý a vysoký, tím samozřejmě nechci říct, že kdyby se více promáčkl, že z něj nemůžete udělat "krvák" - to už záleží pouze na době úpravy.
2
Nicméně takto připravený biftek z obou stran okořeníme všemi výše uvedeným kořením (kromě vegety) a dáme na rozpálený olej, restujeme z obou stran pokud chcete "originál", tak z každé strany asi 2-3 minuty. Po této době biftek sejmeme z pánve a připravíme si tu boží omáčku a to tak: do pánve nalijeme smetanu a přidáme strouhaný eidam a nivu, jemně okořeníme vegetou a gyros kořením, stále mícháme, dokud se sýry nerozpustí.
3
A v tuto chvíli jste se stali sami pro sebe velkými šéfkuchaři, protože takovýto biftek je opravdu slast. Vřele doporučuji konzumovat s čerstvým chlebem nebo prostě s tím, co vám příjde k chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
martin jirout
|14. 5. 2008 00:49
slečno či paní Marcelo odlití oleje či jiných tuků je samozřejmostí omlouvám se proto těm co nalétli a neslili jej každopádně případné připáleniny odstraňte také jednodušše tím ,že na rozpálenou pánev nalejete studenou vodu....poté můžete bez výčitek připravovat bezva omáčku
Marcela Vrabcová
|6. 5. 2008 13:37
Myslim, ze v receptu chybi jedna malickost, na kterou ja jsem prisla pri mnohonasobnych pokusech o horcicnou omacku, jakou dela mama... je dulezite slit z panve tuk a nechat tam jen pripadne pripeceniny, nez tam naliji smetanu. Jinak je omacka mastna s neni to proste ono.
marian jakubec
|3. 5. 2008 20:06
Je to fakt,husty maso.
Luboš
|30. 12. 2006 08:48
S Věrou musí být radost vařit:o) a ještě takovou dobrotu...
martin jirout
|12. 9. 2006 23:31
dobrý nápad budu o tom přemýšlet určitě dostanete první výtisk...:-)
Věra
|12. 9. 2006 15:17
Martine, vy byste mohl být spisovatel erotické kuchařky, myslím, že by mladé holky z tého knížky byly hotové. Těším se na vaše další recepty:-))
martin jirout
|12. 9. 2006 13:46
jsem rád že to tak berete...pokusím se vás nezklamat dalšími recepty....
ELA
|12. 9. 2006 08:41
znovu díky za atraktivní recept a jeho bezvadnou "prezentaci". Stručné, jasné, výstižné, neodolatelné :)
Simča Sládková
|12. 9. 2006 00:31
No nevím, jak to chutná (vypadá to zajímavě), ale název je lákavý :o)))
Věra
|11. 9. 2006 15:12
mám Or...... už jen při čtení tohoto receptu :-)))