Dezert s názvem, díky kterému se možná nejspíš začervenáte. Jakmile ale ochutnáte, už nebudete chtít přestat! Žádné zázračné suroviny – kombinace kompotovaného ananasu, pudinku, pomazánkového másla a ořechů zkrátka dělá divy.
RADA: Domácí vanilkový extrakt
Poprvé jsem Orgasmus pekla protože jsem dělala marinádu na kuře. Patři tam šťáva z ananasového kompotu a sojovka. Ananas zbyl, takže co s ním? Šťava taky, ale rozhodně ne všechna, takže určitě šťávu ubrat. Další věc je těsto. Stejně jako u muffinů není žádoucí šlehání, ani tady nedoporčuji příliš energie věnovat nesmyslnému oddělování žloutků a bílků. Jinde jo, ale tady je to zbytečné. Do těsta jsem kápla trochu rumu a přírodní vanilkové esence. No a trouba? 180 °C a péct do zezlátnutí, pak zkoušet špejlí. Ona ta špejle úplně suchá nebude, protože je to "mokrá buchta". Pudink vařím klasicky z 1/2litru, ale protože pak přidávám balení mascarpone, celkem 1/2kila, tak trochu sladší. Nebo pak dosladit práškovým když se to vyšlehává. Dá se s tím pohrat i jako s dortem a plnit vrstvy. Ořechy pocákám rozpuštěnými ledovými kaštany. Tenhle recept tady mi posloužil moc dobře a jsem ráda, že jsem zrovna měla v lednici mascarpone. Na pomazánkové nežehrám, myslím si, že je to kvalitní český výrobek ze syrovátky, ale některé krémy jsou lepší tučnější. Díky za recept.
Výborný řez, nezapomínat soud a prdopeč až nakonec v trošce mouky a hned s tím do trouby, jinak soda "vyšumí" a korpus je nízký, místo pudinku šlehaná smetana, dobrou chuť <3
Mě se taky název orgasmus líbí. Chystám se upéct na zítřek - přestěhovali jsme se a staví se dvě osmdesátileté sousedky z předešlého bytu - no nevím jak jim budu název vysvětlovat 8-)
Je vynikající. Akorát popis moc stručný. Šťávu z konzervy ananasu tam nedávám aby nebyla tolik mokra. Těsto.: žloutky oddělte od bílků. Z bílků uslehejte snich a vmíchejte nakonec. Krem: dělam ze zakysanky a tvarohu :-) uplně nejlepší. Dobrou chuť <:-)
Je vynikající. Akorát popis moc stručný. Šťávu z konzervy ananasu tam nedávám aby nebyla tolik mokra. Těsto.: žloutky oddělte od bílků. Z bílků uslehejte snich a vmíchejte nakonec. Krem: dělam ze zakysanky a tvarohu :-) uplně nejlepší. Dobrou chuť <:-)
Co je na orgasmu " obhrublého" :-\
Nejen krásné jméno má tento recept,ale také i dobře chutná. Velmi si ho pochvalovala celá rodina. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
:-) :-) :-) výborný, přidávám k margotce navrch i ořechy a pokapu nejen čokoládou, ale když už i karamelovou polevou, nemá chybu!! :)
Tak už chápu ty zklamané komenty :-! Mě se teda taky nepovedl , mam to jak mokrou želatinu :-( Řekla bych ,že tam bylo moc té štávy z kompotu ,takže příště uberu .
Tak už chápu ty zklamané komenty :-! Mě se teda taky nepovedl , mam to jak mokrou želatinu :-( Řekla bych ,že tam bylo moc té štávy z kompotu ,takže příště uberu .
Vynikající, určitě doporučuji!!! :-) Já jen odměřovala velkým hrnkem, takže korpus vysoký. :-( Musela jsem nastavit krém o jen kelímek pom.másla navíc. Ořechy nemusíme, tak dle rad tady jsem posypala nastrouhanou Margotkou.!!!!! ;-)
plně souhlasím
Na krém je také moc dobré a zajímavé použít pomazánkové máslo s přírodní vanilkou od Madety :-) :-)
Na krem je lepsi uslehat smetanu,smichat se zakysanou smetanou a pomazankovym maslem.Na to nastrouhat susenku Margot. :-)
Dobrýden, dělám ho už dlouho podle zadání a je to prostě luxu...jen záleží na tom, jaké pomazánkové kupujete. Já kupuji vžd Bystřické, je nejlepší. Apudingkupuji takový ten vanilový desert se slehackouza 5 Kc :)Dávám dvě pom. másla a dva dezerty...a cukr dávám moučka...
Dobrý den, jak chcete,já to dělala třeba na vymazaný plech myslím že to je lepší že to tak není suchý
Dobrý den,byl moc výborný zkuste někdy s mandarinkama je moc taky výborný :-)
Dobrý den,byl moc výborný zkuste někdy s mandarinkama je moc taky výborný :-)
Tak jsem také vyzkoušela, ale odvázaná z původního receptu nejsem. Do krému jsem musela přidat 400g zakysanou smetanu a další 2 pytlíčky vanil. cukru. Krém dle receptu v rodině nikomu nechutnal. Příště až budu dělat tento dezert vynechám pomazánkové máslo úplně a puding udělám z půl litru.
Prosím vás, dáváte to na plech ? ne vymazaný plech ?
Přesně tak, ananas tam není cítit. Nazývat tento moučník "řezy" by byl hřích ještě větší, než ho přirovnávat k orgasmu :-D
Naprosto luxusní zákusek. Říkat tomu řezy by bylo pod úroveň. Držte se zadání receptu, rozhodně neubírat cukr. Ani bych nenastavovala tvarohem, protože pak už to není to, co to má být. Doporučuji i pro slavnostní příležitosti. Už se těším, až se předvedu před rodinou, přátelé již ocenili na výbornou. :@
by mne zajimalo co je na slovu orgasmus obhroubleho.. :-D ja jich dneska napriklad mela tri a nic obhroubleho jsem na tom nevidela.. <3 :-D Kazdopadne vsici co tuhle buchtu delaji i rikaji orgasmus, nebo sex na plechu, si muzete vybrat.. :-D :-D
Já nevím, ale radši bych řešila důležitější věci-než název samotný..Třeba, jaké konzistence má být těsto, jak dlouho a při jakém stupni pečeme.?? :-P :-P
Nuže.. co třeba proto, že se do nich dává ananas? :-\ :-))
Ale no táák....Nevím co je na "orgasmu" nechutného??? Dortík skvělej a co se týče jeho názvu....Taky fajn myslím... ;-)
Ale no táááák....:-D :-D Nevím co je na tom nechutného?? Dortík ten je skvělej no a co se týče jeho názvu....řekl bych, že je fajn ;-) :-P
Nechápu proč ananasové řezy - s ananasem nemají nic společného :-(
Tak dneska jsem ho upekla poněkolikáté,ale řekla bych že je lepší udělat krém z pudingu z pytlíku. Krém je pak hustější a nemusí se tam dávat stužovač. :-)
Recept je zajímavý a chutný, ale přidat komentář mě přimělo něco jiného. Dámy, co přesně je nechutného a obhroublého na orgasmu? ;-) :-D
Kdosi to tady už napsal, název je přinejmenším obhroublý a do kuchyně nepatří (autorka se zřejmě při vaření nechává příliš rozptylovat úplně jinými věcmi než je vaření), já prostě tomuto moučníku říkám "ananasové řezy".
Milá kuchařinko, nezlobte se, opravdu se nezlobte, ale ten název nejenže nesedí, ale je přinejmenším nechutný - http://www.recepty.cz/recept/orgasmus-17072#
Tyhle řezy milujeme !!!!!!! Dělám je velmi často a recept jsem si drobátko vytunila :-) Protože jsme všichni "krémoví" tak krém dělám z dvojité dávky :-) Nejvíc se mi osvědčilo pommáslo z alberta "basic" ...dávám 4:-) a klasický pudink v kelímku "dezert"....2... A protože je krém malinko řidší, tak na tohle množství přidávám dva ztužovače krémů za studena...Na polevu používám hotové cukrářské polevy co se jen ponoří do horké vody ustřihne se rožek a krásně se zdobí....dávám zešikma mléčnou u naopak bílou. Vypadá a chutná to famfárově. Jen se to pak hůř krájí-což jsem vyřešila tím, že jakmile dám krém a nasekané ořechy, tak si řezy nakrájím na kostky a ty až poliju polevami.... vždycky když chci někomu vytřít zrak tak tohle upeču a všichni se můžou doslova "užrat"- mě to těší a rozdávám recepty jak večerníček :-) :-) :-)
Výborná a rychlá buchta.Už jsem ji dělala několikrát. :-* Na nás byla příliš sladká, proto jsem ubrala půl hrnku cukru a do krému jsem dala jen ten vanilkový. Na cákance stačí udělat poleva z půlky čokolády.
Tento recept mám pod názvem "ananasové řezy" a jsou výborné. Příště zkusím dát jen jedno pomazánkové máslo, protože mi to připadá, že je krému zbytečně moc.
Ženy řezy jsem jedla a nic lepšího neznám, název zákusku sedí :-D dneska jsem se rozhodla ho upéct dedovi k narozeninám , zrovna je v troubě a vypadá teda divně okraje se zdají být upečené ale prostředek ještě ne tak jsem zvědavá co nakonec bude jestli zákusek nebo cukroví ;-)
Ženy řezy jsem jedla a nic lepšího neznám, název zákusku sedí :-D dneska jsem se rozhodla ho upéct dedovi k narozeninám , zrovna je v troubě a vypadá teda divně okraje se zdají být upečené ale prostředek ještě ne tak jsem zvědavá co nakonec bude jestli zákusek nebo cukroví ;-)
ořechy a čokošku je výborné nahradit strouhanou margotkou........ tento recept dělám i jako dort do kulaté formy
Já tento zákusek peču už dva roky přesně podle tohoto receptu a 1. stačí mi na celý plech, ale nesmí se ubírat cukr (ten musí zkaramelizovat, takže peču dohněda!!!cca 40 minut) 2. používám kvalitní choceňské pom. máslo 2x200 g, pudink v kelímku opět kvalitní Olma. 3. pak se směle dá mluvit o "orgasmu" z trouby :-)
Výsledek nakonec chuťově dobrý-ale: množství nestačí na velký plech-ani těsto ,ani krém.Korpus nízký -chutná dobře,nutné ubrat cukr,krém jsem musela nastavit-fantazie zapracovala/ dva tvarohy,uvařený 1 pudink s polovičním množstvím mléka tj. 1/4 l a čtvrt kostky másla,lžíce rumu a cukr podle chuti/ ,posypat drcenými oříšky,pocákat rozpuštěnoučokoládou.Nicméně :-( "orgasmus" byť z trouby si představuju jinak.Za mě -nic moc.
Výborná buchta, ale vůbec mi nenaběhla a vypadá inak jak na obrázku - taková mokrá !
Dobrý den, mám prosbu, zapoměla jsem do upečeného těsta přidat jedlou sodu, stane se něco když tam chybí ??? :-(. Děkuji za odpovědi
Mnamka a piskot byl peceny uz za 10 minut takze rychlovka 8-)
tak do luxusu to má opravdu daleko
ráda bych požádala o jiný recept, (přesně mám pocit jako vy, z uvedené buchty,povedla se, ale že by byla tak úchvátná?)děkuji
nic moc, asi jsem mezi začínající kuchařkami,
Vyborny recept, doma ho delame kazdou chvilku
Někde jsem zjistila, že pečeme 20 minut na 180ºC
Bohuzel nikde neni napsano na kolik stupnu a na jak dlouho se ma v troube pect. Skoda!
výborné těsto!!!jen krém bych udělala trošku sladší s více pudinkem. Dělala jsem na plech a je toho málo. Recept je spíše na dortovou formu, jinak doporučuji větší dávku, než v receptu. jinak luxusní buchta a časově nenáročná :-)
Moc dobré řezy. Voňavé, připomíná trošku medovník. Do krému jsem dala jedno pomazánkové máslo, jeden tvaroh, vychladlý vanilkový puding, trošku salka a místo vanilkového cukru citronový. Bylo to moc dobré. Ale pozor recept je na malý plech, asi poloviční toho velkého.
Zkoušeli jsme... ale na tu chválu tedy nic moc :-( známe mnohem lepší
Ten pudink se má uvařit?!?!
Skvělé, pokaždé zmizí mrknutím oka, už se k němu vracím po několikáté. Doporučuji ale mascarpone :-)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké pomazánkové máslo dáváte? děkuji :-)
jdi do píči ty babo jedna tlustá
Já zkusila dát místo ananasového kompotu banán :D. Ten jsem rozmixovala s trochou mléka a vody, a upřímně musím říct, že mi chutná tato varianta více než s anas.kompotem :-)
výborné, doporučuji, ale hned napoprvé jsem krém udělala z mascarpone a nemá to chybu, díky za doporučení...
delam ho furt, vynikající, no dávam broskve - ananas moc sladký a pridávam také citron. kůru a min cukru..... palec nahoru
Zdravím, dnes jsem upekla. I manželovi moc chutnalo. Název chuť opravdu vystihuje ;-)
Je to lahůdka, přidávám ještě jednu kysanku do krému a do těsta místo ananasového kompotu mandarinky - doporučuji!! <3
pekla jsem již několikrát a vždycky se po něm jen zapráší ;-) těsto je vláčné a s krémem nemá chybu
pro nešetřílky je super dát místo pom. másla krém mascarpone a vanilku z lusku... to je potom orgasmus <3 <3 <3
Mohu se zeptat na jak velký plech to dáváte?;) :-|
výborná super zkusim místo pomaz, masla dat tvaroh
Zkoušela jse ho a je moc dobrý. Podruhé jsem tam ale dala jen 3/4 hrnku cukru, 3 malá vejce a ta jsem ještě našlehala (bílky s částí cukru a zvlášť žloutky se zbytkem cukru). Posypala jsem oříškovou směsí. Byl výborný, nadýchaný a měl velký úspěch.
Naprosto luxusní řezy, když je upeču, opravdu každému strašně moc chutnají..děkuji za tento recept! :-*
možná proto se to asi jmenuje orgasmus, protože to je mokrá buchta
Upečeno, ale po pravdě čekala jsem trochu víc, Je plno jiných a lepších receptu, ale pravda tisíc lidí tisíc :-| chutí, proto vyzkoušejte a udělejte si vlastní názor já dávám za 3
tak jsem to ochutnal, ale neudělal jsem se :-$
Včera jsem poprvé vyzkoušela tento recept a výsledek dobrý, bez sody a méně cukru. A taky těsta nebylo mnoho,tak příště určitě 2hrnky mouky! Kousky ananasu jsou v těstě mooc dobrý.. Krém se povedl i s pudinkem,tvarohem a jogurtem. Navrch část posypat ořechy,kokosem a strouhanou čokoládou. Známkuji za 2 :-)
vyzkoušela jsem ho jednou a má to ten spravný název :-) je opravdu výýýbornáá :-)
já odměřovala ve 2dcl sklenkách
"Orgasmus" jsem dělala včera. V lednici se přes noc uležel a dnes se papká. Výborný !!!! Měla jsem obavu jak bude chutnat pomazánkové máslo na dezertu, ale opravdu je vynikající !! Zkusila jsem polovinu posypat ořechy a druhou kokosem. Obojí je výtečné, doporučuji pro labužníky.
Moučník děláme doma jako ,,klasiku". Každý ho miluje!Doslova zmizí z lednice. Tentokrát jsem místo vanilkového pudingu do krému uvařila karamelový a bylo to ÚŽASNÉ! Chutnalo to jako s kondenzovaným mlékem. Výborné:-)
Jak velké sú tie hrnky?Sú 3dcl?
Dobrý den, to do toho testa rozmixujete kompotovane broskve? nebude to moc ridke? nebo je lepsi nakrajem broskve na male kousky a zamichat do testa a nebo hotovy korpus poklast broskvemi a pak potrit kremem? Dekuji
Výborný moučník, děláme jej už dlouho a vždycky se povedl. Ananas nemixuji, ale krájím na menší kousky.
Já to z ananasu nedělám, dělám to z broskvového kompotu a všichni se můžou z této buchty jen utlouct. Už jsem ji dělala asi 50x a je vždy vynikající.:-)
Ahoj, já žádný sníh nedělám, prostě v těstě zamíchám celá vajíčka. Kde jsi slyšela, že by se měl dělat sníh?
Řezy jsou moc dobré :-) U nás doma se po nich jen zaprášilo a to zase nejsme nějací moc velcí jedlíci buchet :-) Vše jsem dělala podle návodu, akorát u ingrediencí na krém jsem zdvojnásobila dávku (pak mi vznikla tak vysoká vrstva krému, jako je na úvodním obrázku). Dávám za 1!
Dělala jsem ho 4x, z toho se mi povedl jen poprvé, pak jsem měla těsto 3x lepkavé a smradlavé. Řekla bych, že je to tím ananasem. Dělala jsem to přitom vždy stejně, tak nechápu, jaktože se poprvé povedl a pak už ne. Při posledním pokusu jsem dala schválně ananasu méně a výsledek byl stejný. Už ho dělat nikdy nebudu.
Je tam napsané Malá plechovka! :-[
AHoj můžu se zeptat, tam se dělá sníh z těch dvou vajec? měla jsem ten korpus takový spadlý. Díky
Ahojky, potřebuju prosím poradit. Dělala jsem těsto a mám ho nějaké divné. :'( Asi jsem tam dala moc toho ananasu. Jak velká má být ta plechovka? Díky moc :-)
Pekla jsem jíž několikrát tento dezert.. a nemůžu si ho vynachválit... nic bych neměnila.. vždy se hned sní. super.. doporučuji vyzkoušet!!
Tak, hotovo.. do krému jsem místo pomazánkového másla dala 3/4 normálního a trošku zlaté hané, popravdě se mi to moc nepovedlo :-$ ,.. těsto je dobré, cukru jsem dala jen 1 necelý hrnek a bohatě stačí!!! :-)
Chtěla jsem se zeptat, jestli se to může péct i na pekáči a na jak velký , protože nás je doma 6 tak , aby to na každého vyšlo.A ještě jestli mám zdvojnásobit dávku aby bylo dost těsta ? :-)
Výborné. Děláme už po druhé a vždy se povedl znamka 1 :-)
Prášek do pečiva jí plnohodnotně nahradí,mnoho šťestí při pečení ;-)
chtěla bych se zeptat zda ta soda tam je nutná :) protože tu jedinou doma nemám :) :-D
me nadchl moc moc :) byl skutecne vyborny..jen nejakym zazrakem vsem chutnal jako marlenka :D a protoze marlenku milejeme,mohli jsme se utlouct i po orgasmu..doporucuju vsem..a komu se to nepovedlo,asi mate spatnou troubu nebo delate neco spatne ;) ja jsem korpus mela krasny..zlatavy a nadychany..no jak rikam,kazdemu chutnalo vsechno jsme snedli :))) a kdo nevim na kolik a jak dlouho pect..ja pekla asi 20 min. na 180°
Tak jsem moučník odpoledne upekla, právě ochutnala. Určitě to není nejlepší moučník na světě, jak jsem se zde dočetla. Korpus mi nenadchl vůbec, znám lepší, nadýchanější. Krém je klasika. Moučník neurazí, avšak nenadchne. Vypadá na obrázku mnohem, mnohem lépe, než chutná, To je jen můj názor, nechci kritizovat, ale na této adrese je spousta daleko lepších moučníků,
je to sice pekny ty recepty ale nevim nakolik to mam nechat pect :-!
Tenhle moučník byl pro mě opravdu orgasmus ;-)
je velmi dobrý,u nás velmi oblíbený,do kremu jsem dala místo pomazankovýho másla Maskarpone.Je i přes to výborný
Je mi 12 a upekla jsem ho jako překvapení a trochu se připálil ,ale jenom na okrajích ,tak sem to odřízla ... Zezačátku,jak sem měla těsto ,tak se mi zdálo,že je toho velmi málo ,ale nakonec to nebylo... Doporučuji tam přidat speciální prášek do pečiva .. Ten prášek je do perníků a medovníků a je takový hnědý ... <3 Doporučuji všem :-*
Mi se to zdá hodně sladké, ještě jsem nepekla, ale asi tam nedám cukr. Kompot je sám o sobě dost sladký a ještě ten cukr do těsta ???
děsný humus,krémy nesnáším bléé fůůj :-$ :-(
Já ještě do těsta přidala mleté ořechy - taky bašta ;-)
slyšela jsem že je výborná, zkusila jsem, zbaštili jsme - krémy s pomazánkovým máslem miluju. te´d peču kolegům do práce a do těsta jsem přidala lžíci kakaa. nevím nevím, ale asi ho sežereme zase doma sami :))
Pudink je vlastně jenom škrobová moučka s příchutí. Takže pokud tam máte k dispozici aspoň kukuřičný nebo pšeničný škrob, můžete ho svařit s mlékem a dochutit vanilkou a cukrem.
100% úspěch :-P
Vynikajici,,,,, 8-)
rekla bych, ze moc ridke testo (priste dat mensi mnozstvi rozmixovaneho ananasu) a pect na cca 180 cca 20 minut (kazda trouba pece trochu jinak, tak proste do zlatova).
Určitě mužete ženský v práci taky dali jahody a taky dost dobrý
Určitě každýmu doporučuji dělala jsem a je to moc vyborné
Jsme také zmlsaní, ale tento koláč je prostě pecka. Jestli Vám nechutnal, tak jste ho upekla špatně, zkuzte to znovu, někdy to prostě nevyjde, ale právě kombinace pomazánkového másla a pudinku je výborná. Máte asi jiné chutě.
Dobrej dámy,skoušel sem udělat řez zvaný orgasmus ,velice se mi povedl a o chuti ani nemluvě opravdu sme si pochutnali ! :-D Jen nemůžu pochopit ženské které sem píšou že se jim nepovedl :-P jste opravdové matly . Jen dá příště méně cukru .
Je výbornej, pokud chcete mít lehčí krém, jedno pomazánkové máslo se dá nahradit tvarohem. Jinak mám zkušenosti i s rozmixovanými broskvemi-chuť také skvělá :-)
Chci se zeptat, take ziji v Anglii a vyhybam se receptum s vanilkovym pudinkem. Co davate misto neho, nebo ho tady sezenu? Dekuji
Zdravím, chci se zeptat na kolik stupňů mám předehřát troubu a jak dlouho péct? Děkuji :-)
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli bude vadit zaměna ananasu za jiný druh ovoce, třeba jahody. Děkuji za radu :-)
Nejlepší řezy na světě a ještě k tomu jednoduché! Vůbec se nebojte některých horších hodnocení. Pekla jsem je už asi 15x a vždy se mi povedly, jen dávám 3/4 hrnku cukru místo 1 1/2 a ananas krájím na malé kousky místo mixování. Stačí péct tak 15 až 20 minut na 150 °C. Puding si dělám vlastní, je mnohem lepší než kupovaný :)
Těsto vůbec nevykynulo, stejná zkušenost jako v některých komentářích... těsto je jak pěna, nahoře skoro spálené. Buchtu jsem celou vyhodila...
Tak piškot se povedl ;-) dám vědět, jak chutnalo ostatním
Tak jsem na to zvědavá, piškot už peče,mám z toho hrůzu, protože peču v plynové troubě :-S je hodně sladký a to jsem dala jen hrnek cukru, tak raději krém udělám méně sladký. Beru to na návštěvu, tak snad se to povede =-O
No tak bohužel se to nepovedlo piškot byl jak našlehaná pěna a navrchu to bylo jak spálené :-(
:'( no bohužel se nepovedla musela jsem piškot vyhodit nevim proč ale vubec se to nechtelo upect bylo to jak pěna nechapu proč?? O:-)
též ho znam od kamaradky a právě se jdu na něj vrhnout zda se mi povede ...
prominte,chtela jsem napsat,ze mascarpone davam misto pomaz.masla O:-) <3
Ziji v anglii a do tehle lahudky davam misto tvarohu casteji creamy mascarpone,nebo ho smicham s tvarohem..doporucuji!-)A soukromne mu rikam cesky orgasmus-)) ;-) :-*
Výborné řezy, krém na to dělám z karamelového salka a másla, na vrch oříšky a pokapat čokoládou.
a na kolik stupnu to mam dat do troubu neni to tam napsame :-P
luxusní koláč :-) akorát jsem dala místo oříšku kokos,nikdo nechtěl loupat :-D
Recepr znám,je super,ananas ale nemixuji ,krájím na malé kousky a krám dělám s tvarohu,másla,cukru a van.cukr. :-)
Nemá chybu , :-) dávám 1....
Pekla jsem v Holandsku sve hostitelske rodine, misto orechu jsem posypala kokosem a mel velky uspech :-P, davam 1- a to jen kvuli tomu, ze znam jeste malinko lepsi recepty, ale to je o vkusu :-)
Už jen podle vzhledu dávám 1
Moc dobré, všem to chutnalo, to pomazánkové máslo tam není vůbec cítit, ani ananas ne :) Nikdo nevěděl, z čeho to vlastně je :)
Nevyzkoušeno a oznámkováno :-X
S koláčem mám obrovské úspěchy jak v práci, tak doma, takže ho peču skoro každý týden, jen dávám o polovinu méně cukru a je prostě bezkonkurenční :)
<3 Je to nejlepší buchta světa.tedˇka jsem to dojed a je to fakt cool
Z čokolády
Taktéž znám tyto řezy pod stejným názvem, jsou vynikající, pomazánkové máslo bych nenahrazovala, dává tomu specifickou kombinaci chutí. Výborný <3
Pekla jsem včera, do krému jsem dala místo másla tvaroh, zbylo mi půl kelímku šlehačky, tak jsem taky přidala, vršek posypala mandlovými lupínky a navrch pocákala čokopolevu z pytlíku. Do korpusu jsem v mixéru smíchala ořechy i ananas a do krému už ořechy nedávala. Bylo to vynikající, manžel u snídaně chrochtal a přeje si zařadit do stálých receptů :) A to je dooost náročný 8-)
no tak ne asik :D :D to může vymyslet jen nadržený prase!! :D
Tak jsem vyzkoušela a řezy byly výborné, místo pomazánkového másla jsem tedy dala tvaroh, protože krémy z pom. másla mi nechutnají. Nechápu ty negativní reakce, těsto v pohodě - dala jsem taky jen půl plechovky kompotu, protože jsem měla velký kompot a v receptu je menší. Asi to chce u toho pečení i trochu přemýšlet ;-) Komentáře typu: bez chuti opravdu nechápu. Nám to všem moooc chutnalo a jsem teda na moučníky hodně náročná 8-)
pekla jsem o víkendu, u rodiny měl úspěch, ale orgasmem bych ho nenazvala :-) zas tak na mě nezapůsobil.
s trochou nedůvěry po shlédnutí komentářů jsem se pustila do pečení :-! no a nyní chci prohlásit, že je to výborný!!! <3 a to jsem hodně na sladké a dost zmlsaná... ;-)
Možná hloupý dotaz, ale ta šlehačka se má ušlehat? Když jsem dělala tento recept, šlehačku jsem vynechala, protože mi krém připadal až moc řídký.
Moučník jsem pekla v sobotu a měl velký úspěch u obou pohlaví ;-) Na mě byl dost sladký i když jsem dala jen hrnek cukru. Krém se mi úplně nevyvedl. Použila jsem vanilkové pom. máslo a byl dost tekutý. Příště zkusím obyč. pom.m. a pro jistotu koupím stužovač. Ale jinak vřele doporučuji, určitě se před návštěvou blýsknete. Závěrem určitě kladné hodnocení! :-[
Takových návštěvností a komentářů díky tomu názvu bude mít tenhle recept !! :-D
nechápu ty negativní komentáře :-\ pokud vám to nechutnalo tak asi není chyba v receptu :-) u nás to všem chutná a to jsme hodně rozmazlený :D
Sodu do těsta nedávám, je tam zbytečná, cukru méně a naopak dávám ořechy, buchta je dobrá, ale orgasmus mi to teda nepřipomíná :-)) :-)) Peču podle tohoto receptu, foto přiloženo TĚSTO:2 vejce,1 plechovka ananasu/kostičky/,3/4 hrnku cukru krupice,2 hrnky pol.mouky,1 prášek do pečiva,1 hrnek ořechů mletých,2PL rumu Krém: 2x pomazánkové máslo,1 zakysaná smetana,1 šlehačka + ztužovač,1/2 hrnku moučka cukr,1 vanilkový cukr,rum POSTUP: Všechny suroviny promíchat,/ananas i se šťávou rozmixovat/,nalít na vymaz.a vysyp.plech kokosem,péct na 170st.20-25 min. Po vychladnutí propíchat a pokropit rumem a namazat krém.Posypat ořechy,pocákat vaječným koňakem a čoko polevou
Trochu jsem se dívala nedůvěřivě na pomazánková másla do krému, ale výsledek mě příjemně překvapil. Byl moc dobrý.
Taky jsem to zkusila a bylo to velmi dobré. Jen jsem snížila dávku cukru téměř na polovinu (dala jsem třtinový, hnědý) a bohatě to stačilo. Dávám za jedna. ;-)
Rezy jsem pekla a meli ohlas ;-)
Tak to jste to asi upekli špatně:)
buchta je naprosto dokonalá těsto lehký křehký vláčný a krémík výbornej nic přeslazenýho prostě pecka
U nás to taky nijak neohromilo, název je hoooodně nadnesený. :-|
Je to vynikající :p dělá to i moje teta a dneska sem na to dostala chuť neváhala a zkusila to taky :p je prostě Sám o sobě úžasný :p
Pokud se tahle buchta udělá správně tak je naprosto vynikající. My ji doma děláme s lučinou místo pomazánkového másla...Ale je prostě vynikající.
Myslím si, že je tento dezert výborný a ti, kterým to moc nechutnalo to asi neumí, když děláte jídlo s láskou tak chutná vždy. A když to všechno jen nahážete na plech, pak to tak taky vypadá ....
Právě jsem to dopekla. No podle názvu jsem od toho čekala víc. Těsto se udělalo gumový. A krém...nějka nejde dohromady puding a pomazánkový máslo. Celkově buchta byla nijaká. Spíš bez chuti.
Pekla jsem ,ale byl ohodnocen "dobrý,ale už ho raději nikdy nepeč",taže u nás doma úplný propadák,asi jsme trošku zmlsaní.
Výborný koláč.Dělávám a všem nám chutná.
Žádný zázrak, podle názvu jsem očekávala něco podstatně skvostnějšího, vrchol kuchařského umění, ale tenhle dezert mi připadá sotva průměrný. Přejmenovala bych ho na Dneska-zase-nic :o) nebo Co-s-tím-načatým-ananasem. Korpus mi připadá moc sladký a chybí v něm tuk, krém s pomazánkovým máslem mi taky nesedí, varianta s tvarohem je myslím mnohem lepší.
Moc dobrá buchta. Dělávám ji taky, jen korpus je taky ořechový a krém je z kostky tvarohu, kostka másla a 15 dkg cukru moučky.
Buchtu jsem sypala čokoládovým zdobením a taky super.
Pekla jsem včera a buchta je vynikající. Množství je na malý plech a dokonce jsem musela nahradit 1/4 mouky škrobem, protože mi prostě došla a i tak je těsto vynikající. Budu ho asi častěji používat i pro různé ovocné moučníky. Krém z pomazánkového másla mě příjemně překvapil. Manželovi to moc chutná.
Na jake teplote a priblizne jak dlouho se pece, prosim? Chtela bych ho vyzkouset..
Paní Beato,tento víkend jsem tento moučník také zkoušela, všem moc chutnal, opravdu vynikající. K Vašemu dotazu - na velký plech toto množství není, já raději standardně používám menší cca 40x30, pudink jsem dala kupovaný ten se šlehačkou ve větším kelímku a dala jsem tam i tu šlehačku, jinak do krému jsem nedala pom. máslo, ale 2 nízkotuč. tvarohy. Opravdu stojí za vyzkoušení :-)
Pani Marta, ďakujem za odpoveď, ešte počkám, či sa mi niekto ozve s radami a potom sa rozhodnem.
Ja tento moucnik uz delala a je skvely.Plech mam docela velky,35x40 cm a mouky bylo dost.Vse jsem dodrzela podle receptu,akorad jsem varila pudink,nemela jsem doma za studena.Doporucuji i kdyz ten druhy vypada taky skvele,ale vyzkouseny ho nemam.
Rozhodujem sa, či upiecť tento koláč alebo orechovo-anan.buchtu. Je toto množstvo ingrediencií na klasický veľký plech, zdá sa mi tam málo múky a aj sóda aj prášok do pečiva? A ten puding stačí v malom kelímku ako ja Dannette alebo môže byť z Tesca, len z neho zoberiem zvrchu šlahačku? Ďakujem za rady.
jedla jsem na jedné oslavě a mohu potvrdit, že buchta je vynikající
Hmm asi 14.6.2009 byla špatná konstalace hvězd :-)) a hned 2x Já ho peskla už nespočetněkrát a vžy byl vynikájící a povedls ....inu 100 lidí 100 chutí-nebo je to něčím jiným?
Nevím,kde mohla být chybka,ale já měla korpus vláčný a nadýchaný.Možná snížit teplotu a péci trochu déle,je tam ovoce ,co je šťavnaté.Záleží na troubě.Zkusit špejlí,jestli se těsto nechytá.U nás spokojenost.
Pekla jsem a nenadchlo, neznámkuji, mohla to být moje chyba, ale těsto bylo mokré a nechutnalo
vcera jsem pekla a hruza,nikomu to nechutnalo. davam za 3
Tento moučník je výborný.Neměla jsem anansový kompot,tak jsem ho nahradila jahodovým.Korpus měl tímpádem náznak do karamelové chuti. Jinak vše dodrženo a je opravdu výborný.Určitě zopakuji.Za jedna.:-)
Pekla jsem minulý týden, velmi dobrý.Měla jsem doma navíc zakysanou smetanu kterou jsem se nebála přidat do krému.Bylo to výborné.Během tří hodin nic nezbylo-je nás 5 a zítra budu péci opět pro velké žadonění.
Ještě jsem nikdy do moučníku nedávala pomazánkové máslo, takže pro mně zajímavá chuť, ale celkově moc dobré :-)
Opravdu je skvělý,nemusíme ořechy tak jsem sypala kokosem a jednička i s názvem:-)
Pro Zdenku: Já ananas rozmixovala tak, že tam ještě byly zřetelné kousky, v těstě to pak chutná velice dobře a svěže, ale myslím, že je to jedno a pudink jsem si dělala doma, je to chvilka a myslím, že má mnohem lepší chuť než kupovaný
Výborný moučník, trochu jsem jej teda "ozdravila" - mouka napůl jemná celozrnná a obyč. poloh., cukr třtinový a poloviční množství a nahoru jen pudink s tvarohem a ořechy, pod něj domácí jahodový džem. Rozmixovaný ananas ale zůstal a tvoří úžasnou chuť, všem doporučuji :-)
Ten ananasový kompot se rozmixuje úplně na drť,a jaký dáváte hotový pudnk,abych věděla velikost.Na plech je to asi málo,leda na ten menší?
Naprostá dobrota, pekla jsem to v pátek a už sobotu večer nebylo.:-)a nikdo mi nechtěl věřit, že jsem to nekoupila, ale upekla sama:-))))Dávám 1*
Tohle já peču každou chvíli,je to super bomba mňamka,jen se po něm zapráší:)) Jen do čokolády dávám místo tuku čerstvé máslo,řezy poliju celé a posypu kokosem...DOPORUČUJI!!!!
Pripojuju se ke kladnym ohlasum,je to vynikajici,zadna slozitost....a pochutnate si
Recept opravdu vyborny,doporucuji vsem
Recept dávám do oblíbených, vyzkouším. Název mi fakt nevadí, je to vyjádření něčeho dobrého, ne:-)?
Recept je známý,ale název je opravdu hloupý.Nicméně,doporučuji zkusit.