• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Napište svůj komentář k receptu

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce voda 2-3
    • 1
      lžíce med
    • 500
      g ořechy směs líiskových, vlašských, pistácií a mandlí
    • 2
      lžička skořice 1-2
    • 50
      g čokoláda - mléčná nastrouhaná
    • olej na potření plechu

Postup přípravy receptu

1
Cukr nasypeme na pánev, přilijeme vodu a a med a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přidáme ořechy a necháme chvíli na plotně. Odstavíme a počkáme, až sirup zhoustne. Pánev vrátíme na plotnu a necháme sirup zkaramelizovat - ztmavnout. Pak přidáme skořici a čokoládu a ještě chvíli mícháme. Směs vylijeme na plech vymazaný olejem a necháme ztuhnout. Rozkrájíme nebo rozlámeme na kousky.
2
Pozor: je důležité směs neustále míchat!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 11. 5. 2012 21:26

    Jasně, zpolymerizuje veškerej cukr na jeden tááákhle dlouhej řetězec. Ta konverze není 100%, nějaký cukr musí (ze základních zásad chemických rovnováh) zůstat volný a na ten už lidský metabolismus bez problému dosáhne. Tedy pokud neděláte karamel a'la uhlí, to už je pak jiná kapitola... Takže ne - karamel není dietní a už tuplem není dietní, když ho někdo nalije s čokoládou na ořechy

  • JitkaH. | 10. 5. 2012 16:41

    já mam bezlepkovou :'(

  • Lucik | 10. 5. 2012 16:38

    výborný <3

  • 13ka | 2. 4. 2011 17:03

    tím pádem taky vyzkouším ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 1. 2011 17:26

    ...takto připravuji ovesné vločky(bez skořice),je to lahůdka ;-)

  • Věra Pintrová Landsingerová | 12. 12. 2006 22:32

    Já do karamelu dávám slunečnicová a dýňová semínka se skořicí .Čokoládou jsem to nikdy nevylepšila. Doporučuji pro dětičky jako přírodnější cukrdlátka bez "E"ček. Díky za tip.

  • Radka | 6. 12. 2006 20:41

    Studovala jsem dietologii . Cukr přetavený v karamel je naprosto neutrální, jak jsem již psala, tělo ho bez jakéhokoliv využití vyloučí.

  • Simča Sládková | 3. 12. 2006 23:54

    Radko - odkud máš tohle informaci? Docela mne to zaujalo....

  • Radka | 3. 12. 2006 13:32

    Vypadá to zajímavě hlavně proto, že karamel projde naším tělem zcela bez povšimnutí, tzn. tělo z něj nebere žádný cukr. Určitě vyzkouším !

  • JitkaH. | 3. 12. 2006 11:17

    Dělala jsem jen z vlašáků a z poloviční dávky,nenechala jsem rozpustit úplně na sirup,takže ořechy jsou oddělené od sebe,je to dobrota a i z pol.dávky je toho dost.A je to rychlovka.

  • Lidka Kábrtová | 2. 12. 2006 14:48

    Simčo, možná by pomohlo dát k názvu receptu, že to je bezlepkové - pomohlo by to v orientaci všem, kdo podobné věci hledají.

  • Helena Hrušková | 2. 12. 2006 10:14

    Stejně dobré, ale ještě daleko rychlejší je (zejména, když se někdo ohlásí, že přijde za půl hodiny na návštěvu) - zkaramelizovat na pánvi pouze ořechy a cukr. - Předchozí dotaz: ořechy se při loupání rozlámou většinou samy,proč s nimi něco dělat? - To je sice už jiná kategorie receptů, ale dělám ještě podobně pikantní ořechy: Opražit mírně na pánvi (lze přidat trochu másla) a potom zamíchat směs koření se solí (třeba grilovací...).

  • Simča Sládková | 30. 11. 2006 22:54

    Lískové ořechy a mandle dávám celé, vlašáky buď na půlky, nebo na čtvrtiny. Jinak je tento recept vhodný i pro lidi, co musí držet bezlepkovou dietu - to jen pro informaci :-)))

  • Lidka Kábrtová | 30. 11. 2006 18:43

    To vypadá zajímavě :-).

  • Ivana Přikrylová | 30. 11. 2006 15:08

    Ořechy dáváme celé, rozsekané nebo mleté?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Restování Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Cukr krupice Med Olej Ořechy Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

166
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
146
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
94
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
90
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
85
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Ořechový závin z cizrny
Ořechový závin z cizrny
Ořechy plněné
Ořechy plněné
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
Oříšková bábovka
Oříšková bábovka
Oříškové hvězdičky s citrusovou marmeládou
Oříškové hvězdičky s citrusovou…
Oříškové kopečky
Oříškové kopečky
  • Recepty.cz
  • Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact