• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Napište svůj komentář k receptu

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce voda 2-3
    • 1
      lžíce med
    • 500
      g ořechy směs líiskových, vlašských, pistácií a mandlí
    • 2
      lžička skořice 1-2
    • 50
      g čokoláda - mléčná nastrouhaná
    • olej na potření plechu

Postup přípravy receptu

1
Cukr nasypeme na pánev, přilijeme vodu a a med a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přidáme ořechy a necháme chvíli na plotně. Odstavíme a počkáme, až sirup zhoustne. Pánev vrátíme na plotnu a necháme sirup zkaramelizovat - ztmavnout. Pak přidáme skořici a čokoládu a ještě chvíli mícháme. Směs vylijeme na plech vymazaný olejem a necháme ztuhnout. Rozkrájíme nebo rozlámeme na kousky.
2
Pozor: je důležité směs neustále míchat!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 11. 5. 2012 21:26

    Jasně, zpolymerizuje veškerej cukr na jeden tááákhle dlouhej řetězec. Ta konverze není 100%, nějaký cukr musí (ze základních zásad chemických rovnováh) zůstat volný a na ten už lidský metabolismus bez problému dosáhne. Tedy pokud neděláte karamel a'la uhlí, to už je pak jiná kapitola... Takže ne - karamel není dietní a už tuplem není dietní, když ho někdo nalije s čokoládou na ořechy

  • JitkaH. | 10. 5. 2012 16:41

    já mam bezlepkovou :'(

  • Lucik | 10. 5. 2012 16:38

    výborný <3

  • 13ka | 2. 4. 2011 17:03

    tím pádem taky vyzkouším ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 1. 2011 17:26

    ...takto připravuji ovesné vločky(bez skořice),je to lahůdka ;-)

  • Věra Pintrová Landsingerová | 12. 12. 2006 22:32

    Já do karamelu dávám slunečnicová a dýňová semínka se skořicí .Čokoládou jsem to nikdy nevylepšila. Doporučuji pro dětičky jako přírodnější cukrdlátka bez "E"ček. Díky za tip.

  • Radka | 6. 12. 2006 20:41

    Studovala jsem dietologii . Cukr přetavený v karamel je naprosto neutrální, jak jsem již psala, tělo ho bez jakéhokoliv využití vyloučí.

  • Simča Sládková | 3. 12. 2006 23:54

    Radko - odkud máš tohle informaci? Docela mne to zaujalo....

  • Radka | 3. 12. 2006 13:32

    Vypadá to zajímavě hlavně proto, že karamel projde naším tělem zcela bez povšimnutí, tzn. tělo z něj nebere žádný cukr. Určitě vyzkouším !

  • JitkaH. | 3. 12. 2006 11:17

    Dělala jsem jen z vlašáků a z poloviční dávky,nenechala jsem rozpustit úplně na sirup,takže ořechy jsou oddělené od sebe,je to dobrota a i z pol.dávky je toho dost.A je to rychlovka.

  • Lidka Kábrtová | 2. 12. 2006 14:48

    Simčo, možná by pomohlo dát k názvu receptu, že to je bezlepkové - pomohlo by to v orientaci všem, kdo podobné věci hledají.

  • Helena Hrušková | 2. 12. 2006 10:14

    Stejně dobré, ale ještě daleko rychlejší je (zejména, když se někdo ohlásí, že přijde za půl hodiny na návštěvu) - zkaramelizovat na pánvi pouze ořechy a cukr. - Předchozí dotaz: ořechy se při loupání rozlámou většinou samy,proč s nimi něco dělat? - To je sice už jiná kategorie receptů, ale dělám ještě podobně pikantní ořechy: Opražit mírně na pánvi (lze přidat trochu másla) a potom zamíchat směs koření se solí (třeba grilovací...).

  • Simča Sládková | 30. 11. 2006 22:54

    Lískové ořechy a mandle dávám celé, vlašáky buď na půlky, nebo na čtvrtiny. Jinak je tento recept vhodný i pro lidi, co musí držet bezlepkovou dietu - to jen pro informaci :-)))

  • Lidka Kábrtová | 30. 11. 2006 18:43

    To vypadá zajímavě :-).

  • Ivana Přikrylová | 30. 11. 2006 15:08

    Ořechy dáváme celé, rozsekané nebo mleté?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Restování Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda - mléčná Cukr krupice Med Olej Ořechy Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

České kuře pečené

České kuře pečené

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Houbový guláš
Houbový guláš
38
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Ořechový závin z cizrny
Ořechový závin z cizrny
Ořechy plněné
Ořechy plněné
Ořechy s krémem
Ořechy s krémem
Oříšková bábovka
Oříšková bábovka
Oříškové hvězdičky s citrusovou marmeládou
Oříškové hvězdičky s citrusovou…
Oříškové kopečky
Oříškové kopečky
  • Recepty.cz
  • Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact