Vyloupané ořechy nandáme do čistých a suchých sklenic, dáme do mikrovnky a nastavíme na plný výkon 1,5 minuty. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru tak na 5 minut a pak uložíme do spíže. Nelekejte se, že se po zavíčkování sklenice orosí, pára se znovu vstřebá. Takto zavařené vydrží několik let.
2
Tento recept můžete použít, když vám nezbývá na ořechy místo v mrazáku.
Ořechy jsem již zavařovala podle tohoto receptu. Opravdu vydrží několik let. Dávala jsem sušené. Vzniklá voda se nevylévá. Bartolotti
Eliška
|16. 10. 2015 21:26
Nápad mě velice zaujal, zavařit je v mikrovlnce....chtěla jsem se zeptat, musím před tím ořechy nechat usušit? nebo je mohu rovnou po sběru mohu takto zavařit? Děkuju za odpověď
Hanka
|1. 10. 2012 10:29
Dobrý den, také jsem to zkusila - ořechy " pustily " trochu vody ( cca 1,5 lžičky ), která zůstává na dně. Je to v pořádku?
Hanka
|1. 10. 2012 10:27
Dobrý den, také jsem to zkusila, ale ořechy " pustily" trochu vody ( cca 1,5 lžičky ), která zůstává na dně. Je to v pořádku?
Danka Snášelová
|14. 8. 2008 23:28
Heli, moc děkuji za perfektní nápad. Doteďka jsem ořechy zavařovala v hrnci. V mikrovlnce je to raz, dva. Za ochotu a bezva nápad dávám 1.
Hela -
|18. 1. 2008 17:30
Na chuti ani vzhledu ořechů vůbec nepoznáte, že byly předtím zavařené.
Kateřina Lašáková
|2. 12. 2007 10:12
Jak potom ty zavařené ořechy chutnají? A "nepřipálí se" v té mikrovlnce? Máme dost ořechů. ale zatím je mám nevyloupané (už druhým rokem),jenže nevím jestli už nezežlukly. Takže takto by se daly asi zachránit.
helena pelichova
|23. 10. 2007 11:34
Vítám váš recept,nutně potřebuji.děkuje helipeli
Anonym
|23. 10. 2007 07:04
Skvělá inovace.Dělám je takto klasicky v troubě.Toto je rychlejší.Dík.PS