Naloupané ořechy vaříme asi půl hodiny do měkka a necháme v cedníku okapat. Svaříme v litru vody 1/2 kg cukru se šťávou z citronu, přidáme 1/4 l rumu, zalijeme ořechy narovnané ve sklenicích. Sterilizujeme 25 minut při 75 °C.
2
Používáme do krému na moučníky, do sladkých pomazánek, do koktejlů a podobně.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Lorencová
|24. 10. 2006 15:19
Nejlépe nasekat nožem.
Maruš
|24. 10. 2006 13:51
Už dávno jsem chtěla něco podobného vyzkoušet,ale odrazuje mne vysoká cena ořechů.Vím,že se dají dělat i v medu,v cukrovém sirupu a v karamelu.Asi strouhat nepůjdou,spíš jen nožem nasekat najemno,si myslím.
Ivana Přikrylová
|24. 10. 2006 12:14
Hanko, píšete že se používají např. do krémů. Nevím jak se takto zvlhlé ořechy dají najemno nastrouhat, to se musí přece lepit ne?