Med MÍRNĚ zahřejeme, aby zřídl, ořechy nasypeme do sklenice a zalijeme medem tak, aby byly zcela ponořeny a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 24 hodin.
2
Je to zdravá pochoutka vhodná na "zobání" nebo lze přidávat do ovocných salátů či obilninových kaší... Místo vlašských ořechů můžeme použít jakékoliv jiné ořechy (nesolené) nebo mandle. Pro zvýraznění chuti možno ořechy lehce opražit za stálého míchání na pánvi bez tuku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Hlavová
|19. 3. 2008 12:43
Přidávám do medu ještě trochu rumu a potom to nemá chybu.
Zdenka Korábová
|13. 3. 2008 09:26
Ořechy v medu jsou výborné na posílení nervů a i při jarní únavě. Dělám je léta a to i směs ořechů, ale jen evropské druhy - bez buráků , kešu a para, nyní je u nás hitem vlašáky v karamelu. Na pánvičce rozpustím cukr na karamel, asi tak do výše 2-3 milimetrů a medové barvy, stáhnu z plotýnky a rychle vmíchám velkou hrst čtvrtek ořechů a lžicí obaluji v karamelu- hroudu nechám vystydout na talířku a pak rozlámu na jednotlivé obalené ořechy. zbytek karamelu na pánvičce rozvažím a vodou na hustý karamel a použiju např. do jogurtu nebo na zmrzlinu i puding