Cizrnu uvažíme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami, naplníme náplní z cizrny, závin stočíme a upečeme. Povrch můžeme před pečením potřít rozšlehaným vajíčkem.
Do receptíku jsem přidala mandle a sušený brusinky a byla to dobrůtka. Jen mi těsto popraskalo a náplň trošku vytekla, ale to už je moje chyba. Závin je výborný a opravdu, kdo vyzkouší, nebude litovat.
Do naplne jsem pridala horkou cokoladu nakrajenou na kousky,rozinky jsem namocila do rumu,zavin jsem pred pecenim posypala trtinovym cukrem.Manzel moc nadseny nebyl,me zavin chutna velice,takze ,co jsem si upekla,to si taky snim :-D
Šárka Rudlová
|4. 10. 2009 11:24
Super, stačí cizrnu malinko rozmačkat vidličkou, ani se nemusí mixovat.
Lada
|24. 12. 2006 11:39
Můžu se zeptat, jak ji děláte opraženou?
Alča H.
|2. 10. 2005 13:41
Náplň se mi zdála příliš suchá a jelikož jsem nechtěla přidávat další tuk, tak jsem na ní postrouhala tři malá jablka - ta tomu dodala šťávu. Také jsem vyzjkoušela místo listového těsta použít kynuté a je to moc dobré! :-)
Anonym
|2. 10. 2005 11:17
Vynikajici zakusek!!! Doporucuji! Muzou se pridat i datle nebo povarena v cukrovym sirupu pomerancova a citronova kura.
Anonym
|2. 10. 2005 11:01
Abies, urcite ne, cizrna ma svoji specifickou chut i kdyz zelena vypada jako hrasek :-)) Nam varena necutna ale milujeme ji oprazenou - je lepsi nez orisky!
Helena Abouzeidova Mudr
|1. 10. 2005 20:00
Cizrnova mouka je soucasti vynikajiciho iranskeho cukrovi,recept neznam,jen si ho obcas koupim v Dubaji na mezinarodnim festivalu,stoji tam na nej fronty.Stalo by za to aby tento recept nekdo odvazny zkusil.Musi to byt ale kaloricka bomba.
Tereza Jarčušková
|30. 9. 2005 07:01
To neviem , možno áno, ale cizrna má chuťou veľmi blízko orechom. Ale tak ma teraz napadá, že u nás máme recept na fazuľovú tortu, takže fazuľa by sa asi použiť dala, neviem. Ale určite by to už malo inú chuť.