• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 250
      g máslo + na vymazání
    • 250
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka + na vysypání
    • 1
      špetka sůl
    • 125
      g mleté mandle
    • 125
      g mleté ořechy
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek rozmíchaný s trochou mléka na potření
    • 8
      lžíce marmeláda trnková

Postup přípravy receptu

1
Máslo nakrájejte na kousky a velmi rychle zpracujte s ostatními přísadami kromě marmelády na pevné těsto. Zabalené do kuchyňské fólie dejte asi na 1 hodinu do chladu. Plech nebo hranatou formu vymazejte máslem a vysypte trochou mouky.
2
Dvě třetiny těsta vyválejte na asi 8 mm vysoký plát a vyložte jím formu. Vytvarujte okraj a korpus potřete trnkovou marmeládou.
3
Zbylé těsto rozválejte, nakrájejte z něj proužky a ty položte přes marmeládovou náplň.
4
Těsto potřete rozmíchaným žloutkem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jája | 8. 11. 2015 06:46

    Ať si každý vysype čím chce, hlavně že to pak vyndá z formy! Strouhanku a kokos nacpat všude hlava-nahlava? Babi kokosem zkazila tolik výtečných moučníků. Nebo všude cpala citrónovou kůru. Méně je často více.

  • dixi | 28. 9. 2014 03:56

    no já nevím, ale vysypávat plech moukou.... já vysypávám strouhankou nebo kokosem ;-)

  • mája | 3. 2. 2014 12:02

    no já nevím ale hl.mouka na vysypání plechu.ja zásadně vysypávám Hrubou!!!!! O:-) :-\ :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Marmeláda Máslo Mleté mandle Mleté ořechy Skořice - mletá Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

40
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
30
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
20
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
Ořechový koláč bez mouky
Ořechový koláč bez mouky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový květ / koláč
Ořechový květ / koláč
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový závin z cizrny
Ořechový závin z cizrny
  • Recepty.cz
  • Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact