• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechový koláč od Lidušky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový koláč od Lidušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 440
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks máslo 250 g změklé
    • 2
      ks žloutky
    • citronová kůra dle chuti, nemusí být
  • Ořechová náplň
    • 400
      g mleté vlašské ořechy
    • 250
      g moučkový cukr lze ubrat
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 8
      ks žloutky
    • 10
      ks sníh z bílku
  • Dále
    • 10
      lžíce meruňkový džem nebo višňový, rybízový... cca 8 -

Postup přípravy receptu

1
Těsto: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklé máslo se žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout asi půl hodiny. Z těsta odebereme čtvrtinu na těsta na mřížku. Pak těsto rozválíme a vyložíme jím větší pekáček (trochu i do okrajů) nebo těsto do formy vmačkáme dlaněmi. Těsto potřeme silnější vrstvou pikantního džemu (nebo marmeládou).

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, ořechy a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Pak náplň nalijeme na džemem potřené těsto, poklademe slabými válečky z odebraného těsta a dáme péct do předehřáté trouby na cca 160 - 170 stupňů dozlatova.

RADA: Jak vyšlehat sníh?

3
Po vychladnutí pokrájíme a podáváme.
4
Mřížku dělat nemusíme a těsto můžeme na dno formy (použijeme hlubší plech) vmačkat všechno, design záleží na naší chuti a času... :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hnědý rum Máslo Meruňkový džem Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový cukr žloutky

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Čočka žravka

Čočka žravka

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

91
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
55
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
43
Domácí kečup
Domácí kečup
41
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
38
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Johana Fabišíková ze Survivora: Zásnuby se slovenským fešákem!

Johana Fabišíková ze Survivora: Zásnuby se slovenským fešákem!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Ořechový chléb II.
Ořechový chléb II.
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
Ořechový koláč bez mouky
Ořechový koláč bez mouky
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový květ / koláč
Ořechový květ / koláč
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
  • Recepty.cz
  • Ořechový koláč od Lidušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact