• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechový koláč od Lidušky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový koláč od Lidušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 440
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks máslo 250 g změklé
    • 2
      ks žloutky
    • citronová kůra dle chuti, nemusí být
  • Ořechová náplň
    • 400
      g mleté vlašské ořechy
    • 250
      g moučkový cukr lze ubrat
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 8
      ks žloutky
    • 10
      ks sníh z bílku
  • Dále
    • 10
      lžíce meruňkový džem nebo višňový, rybízový... cca 8 -

Postup přípravy receptu

1
Těsto: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklé máslo se žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout asi půl hodiny. Z těsta odebereme čtvrtinu na těsta na mřížku. Pak těsto rozválíme a vyložíme jím větší pekáček (trochu i do okrajů) nebo těsto do formy vmačkáme dlaněmi. Těsto potřeme silnější vrstvou pikantního džemu (nebo marmeládou).

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, ořechy a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Pak náplň nalijeme na džemem potřené těsto, poklademe slabými válečky z odebraného těsta a dáme péct do předehřáté trouby na cca 160 - 170 stupňů dozlatova.

RADA: Jak vyšlehat sníh?

3
Po vychladnutí pokrájíme a podáváme.
4
Mřížku dělat nemusíme a těsto můžeme na dno formy (použijeme hlubší plech) vmačkat všechno, design záleží na naší chuti a času... :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hnědý rum Máslo Meruňkový džem Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový cukr žloutky

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

45
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
45
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
44
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
40
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
39
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Ořechový chléb II.
Ořechový chléb II.
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
Ořechový koláč bez mouky
Ořechový koláč bez mouky
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový koláč s trnkovou zavařeninou
Ořechový květ / koláč
Ořechový květ / koláč
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)
  • Recepty.cz
  • Ořechový koláč od Lidušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact