lžíce
meruňkový džem
nebo višňový, rybízový... cca 8 -
Postup přípravy receptu
1
Těsto: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklé máslo se žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout asi půl hodiny. Z těsta odebereme čtvrtinu na těsta na mřížku. Pak těsto rozválíme a vyložíme jím větší pekáček (trochu i do okrajů) nebo těsto do formy vmačkáme dlaněmi. Těsto potřeme silnější vrstvou pikantního džemu (nebo marmeládou).
Náplň: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, ořechy a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Pak náplň nalijeme na džemem potřené těsto, poklademe slabými válečky z odebraného těsta a dáme péct do předehřáté trouby na cca 160 - 170 stupňů dozlatova.