ta 1 kostka másla...nebude to moc tučné a mastné?
Fajn recept.. Místo ořechů na posyp jsem dala mandle a krém jsem udělala jednoduše - jen z másla a salka.. :-)
proboha, cos měla z češtiny?
byl super vipadal hezky i dobře chutnal oslavili jsme narozeniny mího tatky super ;-) :-)
Škoda,že se nedá hodnotit2x.Super!
Mila Di, jen davam maslo, abych udelala ten karamel z toho kondenzovaneho mleka, viz Vas recept, ale do toho 'kavoveho testa' uz pak ne. A to Amaretto jen naliju na ten korpus pred zdobenim, pak je to cele takove 'mokrejsi' coz my moc radi, ale to zalezi na kazdem, ze jo :-) Jedine, coz je skoda je, ze to Amaretto a ta kava zpusobuje to, ze je to nevhodne pro deti, ale mama si take musi obcas smlsnout! :-D
Ten krém je zajímavý nápad. Žádné máslo, Michaelo? Nebo to špatně chápu?
Je to jedno kolik novych receptu na dorty vyzkousim, porad se stejne budu vracet jen k tomuto! Ja po upeceni nasaknu korpus Amarettem trosku a misto pudingu davam namocene do kavove vody a rozdrolene piskoty a az pak na to naleju ten karamel z kondenzovaneho mleka. Je to ale uplne jedno jak si tento dort kdo upravi, protoze at delate co delate, spatny krok neni (podle meho nazoru) mozne ucinit a oblizovat se budete - a vsichni ostatni, co jej okusili- az za usima! :-) Di, jeste jednou moc diky! Jak jsem jen bez tohoto receptu mohla predtim zit? :-D
Tak to jsem moc ráda. Tak trochu se chlubím cizím peřím, od toho znám těsto, od jiného krém, jen jsem to dala dohromady. Tak ať se povede i ten další.
Pekla jsem ho na babiččiny narozeniny a měl velký úspěch.Další narozeniny slavíme za 14 dní a mám si ho zopakovat,abych prý nezapomněla:).
Také bych se přimlouvala za elektrický ruční šlehač, který má rovněž hnětací metly. Můžete s ním šlehat či zadělávat těsta včetně kynutých, míchat krémy i pomazánky. Tomu mému už je téměř čtvrtstoletí a stále funguje (jen jednu metlu jsem musela po zlomení dokoupit).
Markétko, pokud budete poprvé malé péct dort, určitě vás v životě ještě pár dortů čeká. Asi by bylo nejlepší, kdybyste si nějaký šlehač pořídila. Já osobně bych vám doporucovala elektrický ruční, nezabírá místo a využití je široké. Jinak si budete muset pořídit nějakou šlehací metlu nebo se zeptejte v domácích potřebách, existuje teď spousta různých udělátek. Fantastická na šlehání je i taková jakási poklička s držátkem se spirálou kolem dokola.
Markéto, krém můžete udělat jakýkoliv jiný, klasický máslový s pudinkem, kávový (to ale není pro malé děcko) nebo do krému přidat rozpuštěnou čokoládu (ledové kaštany) či kakao. Pečte tak dlouho, až se do dortu nebude bořit prst nebo ještě lépe, až do něj bodnete špejli a vytáhnete ji suchou. jak ovšem našlehat piškot, když nemáte šlehač, vám ale bohužel neporadím. Nevím, zda by to šlo mixerem. U ás doma vždycky nejaký šlehač byl.
budu pect poprve v zivote dort male na narozeniny a tento jsem hledala jen si myslim ze to bude asi hodne sladke ten karamel co?da se udelat jiny krem?a jak dlouho mam co pect?hlavne mam jen tycovy mixer braun a nevim jak udelam ty bilky:(
Už se pyšním a nafukuji.
Mockrat dekuji za tento recept, vcera jsem tento dort pekla na manzelovy narozeniny a byl opravdu vytecny. Koncem tydne ho budu pect znova. Prej musim!
Já osobně do žádného krému nedávám umělý tuk,zásadně jen máslo.Má to "domácí" jemnou chuť a tudíž nechutná jako ty kupované dorty,kam dávají jen umělé tuky.
Túto tortu som robila teraz v piatok s dcérou,vnúčik mal 3 roky.Urobili sme ju poschodovú s karamelovým kremom zo salka,ten je výborný dali sme do neho ešte višne .boky sme obalili marcipánovou hmotou a celé poliali cokoladovou polevou.Bola veľmi pekná aj na pohľad aj chuťovo,všetci si chválili.
Vyzkoušeno, snědeno, pochváleno.:-) Velmi lahodná kombinace ořechů, máslového krému a čokolády. Určitě zase zopakuji.
Zajímavé,učitě moc dobré,něco takového právě potřebuji.A ohledně toho krému-já dávám na 1 salko 1,5 másla,není to tolik sladké!
Ja pecu dort priblizne 3/4 az hodinu na 180 a pak po 15 min.to ztahnu na 160 stupnu,aby se dobre propekl.
Recept vypada dobre hned ho vyzkousim,ale myslim si ze pani mohla uvezt pribliznou dobu peceni a teplotu pro zacinajici pekarky.
Tak som robila tento dorticek, je vynikajuci! Cesto bolo uzasne, krasne slo prekrojit na tri casti. Ja som este do jednej vrstvy pridala piskoty spojene pikantnym lekvarom a namocene v rumovej kave - to len pre osviezenie, lebo inac je torta dost sladka. Ale to nevadi, to my radi:)
Dakujem za recept orechoveho korpusu v kombinacii s karamelovym kremom zo Salka, to som prave hladala! Na vymiesanie karamelu vznikleho varenim 1 plechovky Salka podla mojho nazoru staci 250 g masla (eventuelne Hery, ked chce clovek setrit). Uz som to robila aj s 200g masla, kedze som viac uz nemala, a stale to bolo lahodne.
Děkuji, teď už je mi to úplně jasné, ukládám do oblíbených a vyzkouším.
Mílinko jde o dvě varianty krému. může být buď pouze ze salka a tuku nebo (!) z tuku a karamelové pudinkové kaše - pak stačí tuku zhruba o 100 g méně, pudinková kaše je objemnější než salko. V surovinách to asi není úplně jasné, ale snad je to zřetelnější v popisu přípravy krému. Nebo myslíte, že by se text měl nějak upravit?
Jsem nějak zmatená z tuku do krému. Proč je tam uveden několikrát? A proč bych 50 g Hery měla případně nahradit 150 g másla?