Den dopředu si uvaříme plechovku slazeného kondenzovaného kakaa (na Slovensku pod názvem "PIKAO"). Vaříme ho podobně jako Salko, minimálně 2 hodiny a otvírame až po vychladnutí.
2
Vyšleháme žloutky a 80 g cukru, přidáme vroucí vodu a olej. Šleháme do husté pěny. Mouku, kakao a prášek do pečiva spolu promícháme, z bílků a studené vody vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty postupně střídavě přidáváme sníh z bílků, ořechy a mouku s práškem do pečiva. Zlehka promícháme, nalejeme do dortové formy, vyložené papírem na pečení a upečeme při cca 180° C. Vychladnuté těsto rozkrojíme na dva tenčí korpusy.
3
Změknuté máslo vyšleháme se zbytkem práškového cukru. Postupně zašleháme uvařené a vychladnuté slazené kondenzované kakao. První část korpusu vložíme zpět do dortové formy, potřeme polovičkou krému a poskladáme nakrájené banány. Přikryjeme druhou částí korpusu a naneseme zbytek krému. Vrch dortu ozdobně posypeme libovolným posypem. Necháme ztuhnout v chladničce.