Ušleháme šlehačem 5 vajec s 200 g cukru a 5 lžícemi horké vody. Smícháme 150 g mouky, 50 g mletých ořechů a 1/2 balení prášku do pečiva. Přidáváme po lžících do směsi vajec, ale mícháme vařečkou, ať těsto neklesne. Vymažeme máslem formu na dort a vysypeme moukou. Nalejeme těsto a pečeme na 150 °C. Troubu během pečení neotvíráme!
2
Během pečení připravíme krém: uvaříme hustý vanilkový pudink z 1/4 litru mléka, 100 g cukru a vanilkového cukru. Hrnec s horkým pudinkem postavíme do dřezu se studenou vodou a mícháme do zchladnutí. Do zchladlého pudinku vmícháme metlami rum a 1 změklé máslo. Máslo se musí házet po kouscích do hrnce a stále šlehat, ať nejsou hrudky, ale hladký krém).
3
Do červena upečený korpus rozkrojíme na 1/2 a části potřeme kyselou marmeládou a slepíme krémem, nebo lze vložit piškotovu vrstvu: uvaříme silnou kávu, do ní rychle namáčíme piškoty a okapané pokládáme na vrstvu krému 1. patra korpusu. Povrch piškotů urovnáme krémem a přilepíme 2. patro kropusu. Krémem omažeme okraje dortu a obsypeme mletými ořechy. Korpus zhora opět pomažeme kyselou marmeládou. Stačí tence, jen aby netekla poleva.
4
Poleva se připraví takto: rozpustíme máslo ve vodní lázni s čokoládou na vaření nebo hořkou čokoládou. Poleva se nesmí vařit!! Když začne chladnout, naléváme na dorta, ale ne do okrajů, aby čokoláda nestekla po stranách - necháme tak 1 cm okraj. Poleva se dobře roztírá hladkým nožem, nesmí být ani horká ani studená. Zbytkem krému naplníme zdobičku a naděláme dokola dortu ďubky. Můžeme doprostřed napsat věk oslavence. Na ďubky dáme malé kousíčky červených želé bonbónů.