Ořechová nádivka: ořechy spaříme vařícím mlékem a necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a vmícháme vychladlou ořechovou hmotu.
2
Do části mléka dáme droždí a lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mouky dáme sůl, cukr, žloutky, kvásek a zbylé mléko a zaděláme těsto. Necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý mírně rozválíme a naplníme ořechovou nádivkou. Každý díl stočíme a všechny 3 spleteme do copu. Cop na vymazaném plechu stočíme do věnce, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 50 min.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Budková
|25. 4. 2007 12:30
Tak jsem tento recept taky vyzkoušela. Ořechovou nádivku jsem dělala trošku jinak (jak jsem zvyklá) - na pánvi osmahla nasucho ořechy, přilila mléko a zahustila mlétýma piškotama a strouhankou, není to pak tak sladké. Ořechů tam klidně minimálně těch 200 g dejte. Dala jsem míň dle rad paní Jany a bylo toho málo. Jinak mě cop zůstal, tak jak měl a výsledek předčil mé očekávání. Takže děkuju za recept, už ho mám v oblíbených.
Jana z VM
|14. 3. 2007 08:26
Tento recept jsem nedávno získala a hned vyzkoušela. Je to vynikající, mám však k tomu některé poznatky: nedávejte tolik cukru, je to dost sladké a těch ořechů taky méně - tak 18 - 20 dkg. Mně nádivka zbyla a dávala jsem ji ještě do jedné malé nohavice lístkového závinu. Příště nebudu cop stáčet do věnce, protože se dost rozjel a vprostředku spojil - na chuti to vůbec nevadí, ale lépe se bude krájet, když zůstane cop copem. Určitě vyzkoušejte, u nás zmizel během odpoledne !