Pro ořechový chléb jsem jezdila do pekárny na Mělník. Dnes jsem jej upekla a je vynikající, nerozeznatelný od pekaře! Recept je skvělý!
Výborný recept,pekla jsem v Clatronicu,program NORMAL,těsto II,kůrka tmavě hnědá.Velice chutný chléb,s Lučinou např.-delikatesa.Dávám za 1.
fantazie, je ooravdu vynikající dvám 1*.
Teda mami :-) Právě večeříme chlebík a je opravdu vynikající , jen jsem si trošku obměnila mouku a fotku Ti pošlu :-) Opravdu vynikající :-)) MTR . Pá M*
Je hodně repceptů na chleba a taky jsem jich hodně vyzkoušela, ale opravdu málo je "jedlých". Tento jsem upekla a musím říct, že se povedl. Pekla jsem v pekárně ETA, program klasik, světlá kůrka a byl super. Vysoký, nadýchaný, nepropadl se a hlavně CHUTNAL. Dávám 1 a určitě oblíbený. Děkuji paní Heleno za recept.
peču chléb i v klasické troubě,ale tenro ořechový jsem tam nezkoušela.Jsem toho názoru, že by to šlo, jen ho nechat po zadělání nechat odpočinout asi 10-15 minut, a pak znovu prohníst , dát na plech s pečícím papírem, nechat kynout asi 40 minut, a následně upéct v klasické troubě, prvních 10-15 min na 220 st a pak zeslabit na 180 a péci celkem asi 50 minut.Helča
Paní Heleno, bohužel nemám pekárnu, může se tento chléb péct i v klas.troubě? Může mi někdo poradit postup?
Pani Helenko Peskova, dneska jsem tento chleb vyzkousela a bohuzel zitra jej musim pect znovu, protoze temer cely padl na veceri. Je moc dobry, vlacny a detem moc chutnal, cemuz jsem moc rada, protoze nasim detem se na kazdy chleb zavdeci. A ja jej mohu jist jenom tak. Dekuji moc. Priznam se, ze jsem tam dala jeste zbytek oprazenych slunecnicovych seminek.