V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř. Peču v pekárně VEGA na program BASIC a barva MEDIUM, ořechy přidám do těsta až po prvním hnětení.
2
Chléb je výborný jak se sladkými pomazánkami (myslím tím med, džem nebo nugetu), tak s tavenými sýry, lučinou, cottage, tvarohem a podobně.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie Ráczová
|2. 3. 2016 14:38
Pro ořechový chléb jsem jezdila do pekárny na Mělník. Dnes jsem jej upekla a je vynikající, nerozeznatelný od pekaře!
Recept je skvělý!
Magda Sandtmannová
|7. 1. 2008 10:28
Výborný recept,pekla jsem v Clatronicu,program NORMAL,těsto II,kůrka tmavě hnědá.Velice chutný chléb,s Lučinou např.-delikatesa.Dávám za 1.
Heda
|19. 11. 2007 11:09
fantazie, je ooravdu vynikající dvám 1*.
Martina Marťáskovic
|19. 9. 2007 19:21
Teda mami :-) Právě večeříme chlebík a je opravdu vynikající , jen jsem si trošku obměnila mouku a fotku Ti pošlu :-) Opravdu vynikající :-)) MTR . Pá M*
Eva Řezníčková
|7. 8. 2007 23:49
Je hodně repceptů na chleba a taky jsem jich hodně vyzkoušela, ale opravdu málo je "jedlých". Tento jsem upekla a musím říct, že se povedl. Pekla jsem v pekárně ETA, program klasik, světlá kůrka a byl super. Vysoký, nadýchaný, nepropadl se a hlavně CHUTNAL. Dávám 1 a určitě oblíbený. Děkuji paní Heleno za recept.
Anonym
|3. 8. 2007 20:52
peču chléb i v klasické troubě,ale tenro ořechový jsem tam nezkoušela.Jsem toho názoru, že by to šlo, jen ho nechat po zadělání nechat odpočinout asi 10-15 minut, a pak znovu prohníst , dát na plech s pečícím papírem, nechat kynout asi 40 minut, a následně upéct v klasické troubě, prvních 10-15 min na 220 st a pak zeslabit na 180 a péci celkem asi 50 minut.Helča
Marcela Horáková
|3. 8. 2007 13:51
Paní Heleno, bohužel nemám pekárnu, může se tento chléb péct i v klas.troubě? Může mi někdo poradit postup?
Ivca
|3. 8. 2007 03:02
Pani Helenko Peskova, dneska jsem tento chleb vyzkousela a bohuzel zitra jej musim pect znovu, protoze temer cely padl na veceri. Je moc dobry, vlacny a detem moc chutnal, cemuz jsem moc rada, protoze nasim detem se na kazdy chleb zavdeci. A ja jej mohu jist jenom tak. Dekuji moc. Priznam se, ze jsem tam dala jeste zbytek oprazenych slunecnicovych seminek.