• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechový chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Ořechový chléb II.

autor: helča
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechový chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml vlažná voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce med
    • 200
      g hladká mouka pšeničná
    • 200
      g pšeničná chlebová mouka hladká
    • 100
      g žitná mouka hladká
    • 100
      g vlašské ořechy hrubě sekané
    • 2
      lžička sůl
    • 1,50
      lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř. Peču v pekárně VEGA na program BASIC a barva MEDIUM, ořechy přidám do těsta až po prvním hnětení.
2
Chléb je výborný jak se sladkými pomazánkami (myslím tím med, džem nebo nugetu), tak s tavenými sýry, lučinou, cottage, tvarohem a podobně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Majolkovo-ořechový dort (korpus)

Majolkovo-ořechový dort (korpus)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Ráczová | 2. 3. 2016 14:38

    Pro ořechový chléb jsem jezdila do pekárny na Mělník. Dnes jsem jej upekla a je vynikající, nerozeznatelný od pekaře! Recept je skvělý!

  • Magda Sandtmannová | 7. 1. 2008 10:28

    Výborný recept,pekla jsem v Clatronicu,program NORMAL,těsto II,kůrka tmavě hnědá.Velice chutný chléb,s Lučinou např.-delikatesa.Dávám za 1.

  • Heda | 19. 11. 2007 11:09

    fantazie, je ooravdu vynikající dvám 1*.

  • Martina Marťáskovic | 19. 9. 2007 19:21

    Teda mami :-) Právě večeříme chlebík a je opravdu vynikající , jen jsem si trošku obměnila mouku a fotku Ti pošlu :-) Opravdu vynikající :-)) MTR . Pá M*

  • Eva Řezníčková | 7. 8. 2007 23:49

    Je hodně repceptů na chleba a taky jsem jich hodně vyzkoušela, ale opravdu málo je "jedlých". Tento jsem upekla a musím říct, že se povedl. Pekla jsem v pekárně ETA, program klasik, světlá kůrka a byl super. Vysoký, nadýchaný, nepropadl se a hlavně CHUTNAL. Dávám 1 a určitě oblíbený. Děkuji paní Heleno za recept.

  • Anonym | 3. 8. 2007 20:52

    peču chléb i v klasické troubě,ale tenro ořechový jsem tam nezkoušela.Jsem toho názoru, že by to šlo, jen ho nechat po zadělání nechat odpočinout asi 10-15 minut, a pak znovu prohníst , dát na plech s pečícím papírem, nechat kynout asi 40 minut, a následně upéct v klasické troubě, prvních 10-15 min na 220 st a pak zeslabit na 180 a péci celkem asi 50 minut.Helča

  • Marcela Horáková | 3. 8. 2007 13:51

    Paní Heleno, bohužel nemám pekárnu, může se tento chléb péct i v klas.troubě? Může mi někdo poradit postup?

  • Ivca | 3. 8. 2007 03:02

    Pani Helenko Peskova, dneska jsem tento chleb vyzkousela a bohuzel zitra jej musim pect znovu, protoze temer cely padl na veceri. Je moc dobry, vlacny a detem moc chutnal, cemuz jsem moc rada, protoze nasim detem se na kazdy chleb zavdeci. A ja jej mohu jist jenom tak. Dekuji moc. Priznam se, ze jsem tam dala jeste zbytek oprazenych slunecnicovych seminek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Z mouky/obilovin Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Med Pšeničná chlebová mouka Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vlašské ořechy Vlažná voda Žitná mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

93
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
87
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
61
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
28
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
21
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Ořechový dort mojí babičky
Ořechový dort mojí babičky
Ořechový dort s banány
Ořechový dort s banány
Ořechový dort s karamelovým krémem
Ořechový dort s karamelovým krémem
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
Ořechový koláč bez mouky
Ořechový koláč bez mouky
Ořechový koláč od Lidušky
Ořechový koláč od Lidušky
  • Recepty.cz
  • Ořechový chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact