Místo sody dávám prášek do pečiva, po upečení piškot pokapu rumem. Do krému přidávám 1 zakysanou smetanu a 1 šlehačku. Je to rychlé a dobré , foto přikládám :-) Jinak ta lžíce pudinku v krému by měla být z pudinkového prášku bez vaření neboli Olé od Oetkera, normální nedávám je tam cítit jinak. :-)
Recept se v rodině ujal, rychlý, jednoduchý a dobrý.
Daniela Klečková
|10. 1. 2010 11:58
Vynikající!!Mňam! Dávám za 1 s 3 hvězdičkama!Dělala jsem tuhle buchtu poprvé a fakt se povedla.Všechnu štávu z ananasu jsem dala do tvarohu,pěkně se to rozetřelo.
Daniela Klečková
|10. 1. 2010 11:31
Uuuuuuuuuuž se peče,zatím to vypadá skvěle,krém je též výborný.
Daniela Klečková
|10. 1. 2010 10:44
Vypadá to skvěle,jdu na to.Pak napíšu komentář po upečení.
Beata Škanderová
|14. 8. 2009 23:06
Koláč som robila presne podľa receptu, len krému som urobila viac.Pridala som kupovaný puding v kelímku a tiež polovicu vaničky tvarohu. Všetci koláč na oslave chválili. Ten krém nemal chybu.Hodnotila som 1.
Beata Škanderová
|10. 8. 2009 23:05
A mohol by byť namiesto smotany tvaroh vo vaničke (nie hrudkový) z Lidla? Ten mám totiž doma.
Eva Přecechtělová
|10. 8. 2009 10:06
Řezy jsou výborné. Uvedené množství je na klasický plech s okrajem. Do pom. másla přidávám pochoutkovou zakys. smetanu, klidně může být i celá. Výsledek hodně záleží na druhu pom. másla.
niobe nightingale
|10. 8. 2009 10:01
Noo, v tomhle případě bych použila množství asi: 6 vajec, 3 hrnky cukru, 6 hrnků mouky...
Beata Škanderová
|9. 8. 2009 22:54
Pani Niobe, keby som robila zo 6 vajec, koľko múky a cukru tam treba dať? Inak ďakujem za odporučenie na iný koláč.
niobe nightingale
|9. 8. 2009 08:11
Paní Beato, já když peču na oslavy/akce, tak peču na velký plech (klasický velký plech, co se přesně vejde do trouby) - a tam padne tak 6 vajec na těsto. Osobně bych z pomazánkového másla krém nedělala, hodně lidí to nemá rádo... Jestli můžu radit, paní Beato, upečte "Řezy s pudinkem a BeBe sušenkami" - ty měly úspěch na všech párty, kam jsem je přinesla
Beata Škanderová
|7. 8. 2009 23:37
Chcem sa spytat, či uvedené množstvo ingrediencií je na veľký plech, či koláč po upečení na klasickom plechu bude aj s plnkou tak vysoký, ako je na obrázku. Chcem ho upiecť na oslavu do práce a bola by som rada,aby vyzeral dobre.
Eva Přecechtělová
|10. 7. 2008 09:48
Včera jsem opět pekla. Buchtu jsem dělala přesně podle receptu, ananas jsem dala i se šťávou. Minule jsme šťávu nedala a bylo to lepší buchta nebyla taková těžká. Pomazánkové máslo se mi osvědčilo choceňské a přidala jsem asi 2 lžíce zak. smetany.
Verulinka K.
|3. 6. 2008 21:09
O víkendu pekla maminka a je to výýýýborné!!!!!!!!!!!! Naprosto žravé, nedalo se přestat :-) Jen té sody příště určitě bude stačit 1 lžička, byla tam malinko cítit.
Eva Přecechtělová
|10. 2. 2008 20:41
Do krému jsem přidala trochu zakysané smetany, protože jsem měla nějaké tuhé pom. máslo, ananas jsem dala bez šťávy, protože jsem si komentáře přečetla až teď, ale i tak výsledek byl skvělý. Jednoduché, rychlé a dobré. Dávám 1.
Jana
|16. 2. 2007 12:51
Musím potvrdit, výborný moučník a ten krém nahoře, mňam, určitě doporučuju.
Vlasta Vejvodova
|13. 2. 2007 15:59
Cukr davám moučku,2 pomazankové másla vystačí na celý plech o rozměru 33x42 cm.
Janka
|12. 2. 2007 22:58
Paní Vlasto, jaký dáváte do těsta cukr- moučkový nebo krupici a ty dvě pomaz.másla stačí na pomazání celého plechu? Děkuji za odpověď.
Zdenka Korábová
|10. 2. 2007 20:00
Tak, koláč jsem nakonec udělala i s pudink. práškem. Zpočátku jsem byla velmi rozpačitá, ale výsledek byl báječně a máte pravdu- téměř nezbylo na zítra ke kávičce, určitě na tento recept nezapomenu Dávám 1
Bláža
|9. 2. 2007 11:39
Ono by to ani nemělo čas začít kvasit, i kdyby chtělo, protože to dříve budete mít snědené.
Vlasta Vejvodova
|9. 2. 2007 11:23
Nesmíte se bát pudink do krému přidat,je to jen na ochucení a nikdy se mi nestalo,že i druhý den by byl krém nějak mdlé chutě a už vůbec né,že by začal nějak kvasit!
as
|9. 2. 2007 09:55
Taky mi tam ten pudinkový prášek za studena nesedí.
Zdenka Korábová
|8. 2. 2007 21:06
Zaručeně vyzkouším ,, vypadá to lahodně, jen nedám pudink prášek do krému, bála bych se , že bude syrový škrob kvasit
Vlasta Vejvodova
|8. 2. 2007 19:58
Jak píše pí Blaža,patří tam lžíce prašku,nevaří se!Žadný tuk se do těsta nedává,nahrazují to ořechy.Ananas kupuji o hmotnosti 567g,pevný podíl je 340g(střední plechovka,ale muže byt i menší).Ananas rozmizuji se štavou a pak smichám ostatní suroviny.Vyzkoušejte!
Lucie Harcová
|8. 2. 2007 16:36
Ananas z plechovky přidáváme rozmixovaný včetně šťávy nebo ji zcedíme a do těsta nedáváme ? A jak velká plechovka to má být ? Děkuji
Bláža
|8. 2. 2007 10:38
Žádný tuk není potřeba, jsou tam vlašské ořechy, a ještě jsem zapomněla, lze tam místo ananasu použít meruňkový kompot a je to také výborné.
Martin Dlouhý
|8. 2. 2007 10:18
Chtěl bych se zeptat, olej nebo máslo se do těsta nepřidává. Děkuji Martin.
Bláža
|8. 2. 2007 10:07
Ten pudink je jen lžíce prášku, nevaří se. Též tutobuchtu dělám a je výborná.
Hana Rožníčková
|8. 2. 2007 09:46
A jak uvaříte pudink z 1 lžíce, když tam není ani mléko?? Já si myslím, že ta 1 lžíce je, aby krém dostal vanilkovou příchuť. Ale třeba je to jinak, nejsem autor.