Ořechy pokrájíme na čtvrtky a vložíme do 3 litrové sklenice. Přidáme hřebíček, celou skořici a 1 litr vodky. Zakryjeme víčkem, nebo alobalem a dáme na teplé místo, nejlépe na okno, nebo balkón louhovat na 4-6 týdnů. Potom scedíme, přes plátno a přidáme převařenou a vychlazenou vodu s cukrem. Necháme ještě asi 4 týdny louhovat a slejeme do sklenic.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michal
|15. 4. 2011 17:20
Orechovku jsem jeste nedelal, ale treba visnovku a ruzne bylinne likery. Pripada mi tam ale dost vody. Ja budu urcite delat z vinovice 50%, ale asi to nebudu tak drsne redit. Max asi pul l na 1l vinovice.
Přesné znění výroby a skladování svatojanské ořechovky
Jitřenka Němcová
|23. 6. 2009 14:57
Jdu na ořechy. Kolem vánoc napíšu, jaké to je.
Jana Pátková
|23. 7. 2008 19:16
Ivanko, je tam přece napsáno 1 l vodky ::
Ivana Přikrylová
|23. 7. 2008 19:04
Tato ořechovka je úplně bez alkoholu?
Jana Remková
|14. 7. 2008 09:31
Nedávno jsem hledala nějako ořechovku ,v tomto období je na ni ten správný čas a zjistila jsem,že jsou tady 2 recepty,ale zdálo se mi,že velice drahé.Proto jsem zařadila tuhle,aby se dala porovnat s těma oběma.Nejedná se tedy o stejný recept,jak by se mohlo zdát.