• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořechovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Ořechovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      ks ořechy
    • 10
      ks hřebíček
    • 0,50
      kg cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      l slivovice 40%
    • 1
      lžíce pomerančová kůra kandovaná

Postup přípravy receptu

1
Ořech nakrájíme na čtvrtky, dáme do 3 l sklenice zalijeme vodou a necháme 24 hod. odmočit. Pak vodu slijeme, zalijeme 1,5l slivovice a necháme 40 dnů luhovat.
2
Po této době kořalku slijeme a dáme ji do sklenice. Na ořechy znovu dáme kandovanou kůru, hřebíčky, v trošce vody rozvařeného a vychlazeného cukru a zalijeme kořalkou, která nám zbyla.
3
Necháme zase 3 týdny naležet. Po této době zase slijeme, dáme vanilkový cukr, dobře rozpustíme. Kořalky pak slijeme dohromady, přefiltrujeme, dáme do sklenic, zazátkujeme a dáme naležet. Čím déle, tím lépe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovka III.

Ořechovka III.

Ořechovka

Ořechovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Xantiano | 5. 11. 2017 08:17

    Nevím, proč se děláte s ořechovkou, když její léčivé látky vylijete s vodou do odpadu..Jedna s nejlepších věcí je rosolovité až tekuté nevyzrálé jádro a Vy ho chcete louhovat ve vodě a vylít!!! Blahopřeji.

  • Jarda Votava | 17. 6. 2011 13:24

    Zkusím zareagovat na polemiku s použitím slivovice do ořechovky, z mých letitých zkušeností se hodí k výrobě víc poněkud méně aromatický destilát - používám vínovici, ale hlavně žitnou. Výhoda je v tom, že aromaticky "nepřebíjejí " tu ořechovku a slivovice zbyde na samostatné orální použití. :-[

  • Jana Remková | 24. 7. 2008 20:40

    Pane Ladislave,děkuji za lekci,jsou věci,které jsem nevěděla a přečetl si přízpěvek i můj přítel a dal vám zapravdu.Recept si ukládám do oblíbených na jeho případnou konzumaci.Děkuji.

  • Ladislav Janulík | 24. 7. 2008 19:07

    Pani Remková.Na Moravě je léčivé všechno co naroste.Trnky jako slivka,ořechy na kořalku,víno na burčák atd.

  • Ladislav Janulík | 24. 7. 2008 19:02

    Ořech mimo jiné mají tříslovinu,silici,hořčinu juglon,antibakterialní látky,inosid 3%.Až 1000 mg % vitamínu C.Působí protizánětlivně na sliznici a zastavuje krvácení.Snižuje hladinu cukru v krvi.Slupka se používá proti hlístům.Listy se používají kwe koupelům,při kožních vyrážkách všeho druhu,při kožních hnisavých procesech.Listy se používají ke koupelům proti posení nohou.Taže májí ořechy mnoho léčivých ˇučinků.

  • Ladislav Janulík | 24. 7. 2008 18:48

    Mimo jiné obsahuje třísloviny,silici,hořčinu juglon,antibakterialní látky,3% inosid.1000 mg% vitamínu C.Působí protizánětlivně na sliznici,zastavuje krvácení.Snižuje hladinu cukru v krvi,a používá se proti hlístům.Listy se používají ke koupelům,při kožních vyrážkách všeho druhu,při kožních hnisavých procesech.Zevně se listy používají na koupele proti pocení nohou.

  • Jana Remková | 24. 7. 2008 18:31

    Pane Ladislave,nemyslela jsem to zle!Já jen-ten můj je moravák a on by mi to nikdy nedovolil,řekl by,že to kazím,tak nevím.Určitě máte pravdu,ale slivovice je dnes vyvážená zlatem,aspoň tak to mnozí znalci říkají,tedy aspoň ta z Jižní Moravy.

  • Ladislav Janulík | 24. 7. 2008 18:03

    Vážená pani Jano.Škoda je jenom dobrého člověka.Slivovice je v malém množství lék.Ale ořechovka je ještě léčivější.Vynikající lék od žaludku.Stačí vyskoušet a dáte za pravdu.

  • Jana Remková | 8. 7. 2008 19:09

    Já si opravdu neumím vůbec představit,že by někdo mohl obětovat slivovici na něco takového.Byla by to hrozná škoda,slivovice je tekuté zlato,tak se budu muset podívat na jiný recept.

  • Máří | 17. 7. 2007 13:29

    Zaslouží se doplnit, že ořechy musí být zelené, nejlépe trhané kolem sv. Jana (24.6.). Recept mám podobný, někdy přidávám i skořici nebo celý zázvor, vanilkový cukr nedávám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček Ořechy Pomerančová kůra Slivovice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

8
Tvaroh po provensálsku
Tvaroh po provensálsku
6
Benediktinská vejce
Benediktinská vejce
6
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
5
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
5
Čočka na kyselo s vejcem
Čočka na kyselo s vejcem

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Ořechovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact