• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Ořechovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      ks ořechy
    • 10
      ks hřebíček
    • 0,50
      kg cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      l slivovice 40%
    • 1
      lžíce pomerančová kůra kandovaná

Postup přípravy receptu

1
Ořech nakrájíme na čtvrtky, dáme do 3 l sklenice zalijeme vodou a necháme 24 hod. odmočit. Pak vodu slijeme, zalijeme 1,5l slivovice a necháme 40 dnů luhovat.
2
Po této době kořalku slijeme a dáme ji do sklenice. Na ořechy znovu dáme kandovanou kůru, hřebíčky, v trošce vody rozvařeného a vychlazeného cukru a zalijeme kořalkou, která nám zbyla.
3
Necháme zase 3 týdny naležet. Po této době zase slijeme, dáme vanilkový cukr, dobře rozpustíme. Kořalky pak slijeme dohromady, přefiltrujeme, dáme do sklenic, zazátkujeme a dáme naležet. Čím déle, tím lépe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovka III.

Ořechovka III.

Ořechovka

Ořechovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Xantiano | 5. 11. 2017 08:17

    Nevím, proč se děláte s ořechovkou, když její léčivé látky vylijete s vodou do odpadu..Jedna s nejlepších věcí je rosolovité až tekuté nevyzrálé jádro a Vy ho chcete louhovat ve vodě a vylít!!! Blahopřeji.

  • Jarda Votava | 17. 6. 2011 13:24

    Zkusím zareagovat na polemiku s použitím slivovice do ořechovky, z mých letitých zkušeností se hodí k výrobě víc poněkud méně aromatický destilát - používám vínovici, ale hlavně žitnou. Výhoda je v tom, že aromaticky "nepřebíjejí " tu ořechovku a slivovice zbyde na samostatné orální použití. :-[

  • Jana Remková | 24. 7. 2008 20:40

    Pane Ladislave,děkuji za lekci,jsou věci,které jsem nevěděla a přečetl si přízpěvek i můj přítel a dal vám zapravdu.Recept si ukládám do oblíbených na jeho případnou konzumaci.Děkuji.

  • Ladislav Janulík | 24. 7. 2008 19:07

    Pani Remková.Na Moravě je léčivé všechno co naroste.Trnky jako slivka,ořechy na kořalku,víno na burčák atd.

  • Ladislav Janulík | 24. 7. 2008 19:02

    Ořech mimo jiné mají tříslovinu,silici,hořčinu juglon,antibakterialní látky,inosid 3%.Až 1000 mg % vitamínu C.Působí protizánětlivně na sliznici a zastavuje krvácení.Snižuje hladinu cukru v krvi.Slupka se používá proti hlístům.Listy se používají kwe koupelům,při kožních vyrážkách všeho druhu,při kožních hnisavých procesech.Listy se používají ke koupelům proti posení nohou.Taže májí ořechy mnoho léčivých ˇučinků.

  • Ladislav Janulík | 24. 7. 2008 18:48

    Mimo jiné obsahuje třísloviny,silici,hořčinu juglon,antibakterialní látky,3% inosid.1000 mg% vitamínu C.Působí protizánětlivně na sliznici,zastavuje krvácení.Snižuje hladinu cukru v krvi,a používá se proti hlístům.Listy se používají ke koupelům,při kožních vyrážkách všeho druhu,při kožních hnisavých procesech.Zevně se listy používají na koupele proti pocení nohou.

  • Jana Remková | 24. 7. 2008 18:31

    Pane Ladislave,nemyslela jsem to zle!Já jen-ten můj je moravák a on by mi to nikdy nedovolil,řekl by,že to kazím,tak nevím.Určitě máte pravdu,ale slivovice je dnes vyvážená zlatem,aspoň tak to mnozí znalci říkají,tedy aspoň ta z Jižní Moravy.

  • Ladislav Janulík | 24. 7. 2008 18:03

    Vážená pani Jano.Škoda je jenom dobrého člověka.Slivovice je v malém množství lék.Ale ořechovka je ještě léčivější.Vynikající lék od žaludku.Stačí vyskoušet a dáte za pravdu.

  • Jana Remková | 8. 7. 2008 19:09

    Já si opravdu neumím vůbec představit,že by někdo mohl obětovat slivovici na něco takového.Byla by to hrozná škoda,slivovice je tekuté zlato,tak se budu muset podívat na jiný recept.

  • Máří | 17. 7. 2007 13:29

    Zaslouží se doplnit, že ořechy musí být zelené, nejlépe trhané kolem sv. Jana (24.6.). Recept mám podobný, někdy přidávám i skořici nebo celý zázvor, vanilkový cukr nedávám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček Ořechy Pomerančová kůra Slivovice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

63
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
37
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Ořechovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact