to jsme na tom stejne pali jak cert co pomohlo ??
vlašské ořechy se mají trhat na Jana, myslím,že je to 24.6.
Zrdavím,muže se použit místo cukru med? Děkuji za odpověď :-)
po 14 dnech macerace dolita voda s cukrem a v krku z toho pali jak je to ostre, co s tim?
Dneska jsem je trhal, už jsou akorát (jižní Čechy, 400 m n. m.)
a už je čas ted na ty ořechy nebo je ještě brzy?
Já dávám med.
Chtěla bych se zeptat,protože jsem zadala podobný recept,zda ten pomeranč a citrón bych mohla přidat po dolouhování ořechů.Připadá mi to jako dost dobrý nápad a určitě i ta chuť by byla výraznější.Děkuji,pokud to někdo víte
Já dělám ořechovku již 40 let a nikdy jsem cukr nepřevařoval a žádné kvašení nebylo.Přidám i recept.
Nebezpečí zkvašení cukru hrozí jen do asi 12,5%alkoholu, pak alkohol tekutinu sterilizuje. Převaření cukru (s minimem vody) se dělá s jiného důvodu, zřetězí se molekuly cukru a je tak v organismu snáze stravitelný (pokud jsem to dobře pochopil z výkladu kamaráda z chemické.. :-) )
Cukr jsem nerozvařovala a mám ještě likér od lońska a je v naprostém pořádku. Kamarádka, od které jsem recept dostala, jej tímto postupem dělá již léta. Ale samozřejmě je to na Vás - rozvařit můžete. Marie
Cukr se má vždy převařit, jinak je nebezpečí kvašení.