Ořechy nakrájíme na plátky a vložíme do asi 2-3 l sklenice, prokládáme kořením a plátky citronu a pomeranče. Nakonec zalejeme alkoholem. Necháme 14 dnů na slunci, teplém místě. Pak scedíme a vmícháme 200 g cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
pavel
|12. 8. 2015 18:22
to jsme na tom stejne pali jak cert co pomohlo ??
Miloš
|31. 7. 2014 14:52
vlašské ořechy se mají trhat na Jana, myslím,že je to 24.6.
Dan Syndula
|29. 7. 2014 21:53
Zrdavím,muže se použit místo cukru med? Děkuji za odpověď :-)
madla
|18. 7. 2014 02:50
po 14 dnech macerace dolita voda s cukrem a v krku z toho pali jak je to ostre, co s tim?
Honza
|16. 7. 2014 20:49
Dneska jsem je trhal, už jsou akorát (jižní Čechy, 400 m n. m.)
marie
|15. 7. 2014 16:10
a už je čas ted na ty ořechy nebo je ještě brzy?
Dalibor
|2. 7. 2014 10:30
Já dávám med.
Jana Remková
|14. 7. 2008 09:34
Chtěla bych se zeptat,protože jsem zadala podobný recept,zda ten pomeranč a citrón bych mohla přidat po dolouhování ořechů.Připadá mi to jako dost dobrý nápad a určitě i ta chuť by byla výraznější.Děkuji,pokud to někdo víte
Ladislav Janulík
|18. 2. 2007 13:40
Já dělám ořechovku již 40 let a nikdy jsem cukr nepřevařoval a žádné kvašení nebylo.Přidám i recept.
lord Corvin
|11. 2. 2007 21:14
Nebezpečí zkvašení cukru hrozí jen do asi 12,5%alkoholu, pak alkohol tekutinu sterilizuje. Převaření cukru (s minimem vody) se dělá s jiného důvodu, zřetězí se molekuly cukru a je tak v organismu snáze stravitelný (pokud jsem to dobře pochopil z výkladu kamaráda z chemické.. :-) )
Marie Svobodová
|10. 7. 2006 15:40
Cukr jsem nerozvařovala a mám ještě likér od lońska a je v naprostém pořádku. Kamarádka, od které jsem recept dostala, jej tímto postupem dělá již léta. Ale samozřejmě je to na Vás - rozvařit můžete. Marie
Jiří Matoušek
|9. 7. 2006 20:35
Cukr se má vždy převařit, jinak je nebezpečí kvašení.