• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechovka
Napište svůj komentář k receptu

Ořechovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 22
      ks ořechy zelené nezralé
    • 1
      ks vanilka
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks citron
    • 0,50
      ks pomeranč
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      l alkohol slivovice, meruňka, apod.
    • 1
      špetka puškvorec

Postup přípravy receptu

1
Ořechy nakrájíme na plátky a vložíme do asi 2-3 l sklenice, prokládáme kořením a plátky citronu a pomeranče. Nakonec zalejeme alkoholem. Necháme 14 dnů na slunci, teplém místě. Pak scedíme a vmícháme 200 g cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechovka III.

Ořechovka III.

Ořechovka II.

Ořechovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pavel | 12. 8. 2015 18:22

    to jsme na tom stejne pali jak cert co pomohlo ??

  • Miloš | 31. 7. 2014 14:52

    vlašské ořechy se mají trhat na Jana, myslím,že je to 24.6.

  • Dan Syndula | 29. 7. 2014 21:53

    Zrdavím,muže se použit místo cukru med? Děkuji za odpověď :-)

  • madla | 18. 7. 2014 02:50

    po 14 dnech macerace dolita voda s cukrem a v krku z toho pali jak je to ostre, co s tim?

  • Honza | 16. 7. 2014 20:49

    Dneska jsem je trhal, už jsou akorát (jižní Čechy, 400 m n. m.)

  • marie | 15. 7. 2014 16:10

    a už je čas ted na ty ořechy nebo je ještě brzy?

  • Dalibor | 2. 7. 2014 10:30

    Já dávám med.

  • Jana Remková | 14. 7. 2008 09:34

    Chtěla bych se zeptat,protože jsem zadala podobný recept,zda ten pomeranč a citrón bych mohla přidat po dolouhování ořechů.Připadá mi to jako dost dobrý nápad a určitě i ta chuť by byla výraznější.Děkuji,pokud to někdo víte

  • Ladislav Janulík | 18. 2. 2007 13:40

    Já dělám ořechovku již 40 let a nikdy jsem cukr nepřevařoval a žádné kvašení nebylo.Přidám i recept.

  • lord Corvin | 11. 2. 2007 21:14

    Nebezpečí zkvašení cukru hrozí jen do asi 12,5%alkoholu, pak alkohol tekutinu sterilizuje. Převaření cukru (s minimem vody) se dělá s jiného důvodu, zřetězí se molekuly cukru a je tak v organismu snáze stravitelný (pokud jsem to dobře pochopil z výkladu kamaráda z chemické.. :-) )

  • Marie Svobodová | 10. 7. 2006 15:40

    Cukr jsem nerozvařovala a mám ještě likér od lońska a je v naprostém pořádku. Kamarádka, od které jsem recept dostala, jej tímto postupem dělá již léta. Ale samozřejmě je to na Vás - rozvařit můžete. Marie

  • Jiří Matoušek | 9. 7. 2006 20:35

    Cukr se má vždy převařit, jinak je nebezpečí kvašení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alkohol Citron Hřebíček Nové koření Ořechy Pomeranč Puškvorec Skořice Vanilka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Mexické maso

Mexické maso

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

75
Brambory restované nejen s cibulí
Brambory restované nejen…
38
Pravý segedínský guláš
Pravý segedínský guláš
26
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r.…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Ořechovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact